V.F. u Nakon predavanja

Sveučilište organizira Gastro mjesec: Nauči kako napraviti domaći kruh i focacciu

Nauči praviti ukusne slastice.

16. Siječnja 2024 11:19
Nauči pripremiti pekarske proizvode

Nauči pripremiti pekarske proizvode Foto: Canva

Studenti studija Hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije moći će sudjelovati u zanimljivim aktivnostima i naučiti nešto novo. Naime, Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku u siječnju za njih priprema niz zanimljivih aktivnosti povodom Gastro mjeseca. Tako će svoja znanja, vještine i ljubav prema gastronomiji sa studentima podijeliti blogerica Janja Benić i bloger i dugogodišnji chef Darko Debić čiji video recepti imaju više od milijun pregleda na društvenim mrežama.

Prva radionica se održava već 16. siječnja, a studenti će na njoj imati prilike naučiti izraditi sourdough focacciu. Radionica se održava u Studentskom domu, a održat će je predavačica i autorica popularnog bloga Janjolinka, Janja Benić. Ona će studentima približiti načine izrade kiselog tijesta i aktivnosti prirodnih kvasaca. Studenti će na poklon dobiti set za pripremu kiselog tijesta, kako bi u vlastitoj radinosti mogli stvoriti niz pekarskih kreacija.

Posjeti jednu od brojnih radionica

Osim toga, od 22. do 26. siječnja, studenti će imati priliku učiti od autora bloga Samo jedan griz Darka Debića, koji će u okviru kolegija Kreativna gastronomija s estetikom, u Studentskom domu održati radionice izrade domaćeg kruha, dizanog i vučenog tijesta, izrade biskvita i kremi te komponiranje tradicionalnih slastica.

Darko Debić će 25. siječnja održati i masterclass za učenike ugostiteljske škole, osoblje hotelskih lanaca i restorana, studente i druge zainteresirane pod nazivom „Izrada sourdough sirnice i salenjaka“.

Studenti Hotelijerstva, restoraterstva i gastronomije će kroz Gastro mjesec dobiti dodatne prilike za praktičan rad, usvajanje novih tehnika, otkrivanje novih okusa i trendova od vrhunskih stručnjaka, pripremajući se tako za profesionalnu karijeru nakon studija.

Još vijesti