V.F. u Akademska četvrt

Sveučilište se pohvalilo rekordnim brojem stranih studenata: Dolaze iz 21 zemlje

Neki od njih su odlučili provesti ondje cijelu akademsku godinu.

21. veljače 2024 11:54
Zgrada Sveučilišta u Dubrovniku.

Zgrada Sveučilišta u Dubrovniku. Foto: V.K., MojFaks

Studiranje u stranoj državi je nešto što nam se svima čini zanimljivo, ali se samo neki odvaže na taj korak. Mnogi strani studenti rado dolaze na studentsku razmjenu upravo u Hrvatsku, a Sveučilište u Dubrovniku se pohvalilo rekordnim brojem stranih studenata koji dolaze iz čak 21 zemlje.

Naime, dubrovačko Sveučilište u akademskoj godini 2023./2024. bilježi novi rekord dolaska stranih studenata na razmjenu, a čak 162 strana studenta su odabrala provesti dio svog studija upravo u Dubrovniku. U zimskom semestru, Sveučilište je ugostilo 78 stranih studenata, od kojih je 10 odlučilo ostati u Dubrovniku tijekom cijele akademske godine.

Što se tiče ljetnog semestra, Sveučilište će ukupno primiti 94 studenta kroz programe razmjene, među kojima se ističe Erasmus+ program. Inozemni studenti dolaze iz 21 zemlje svijeta (Austrija, Češka, Francuska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Mađarska, Sjeverna Makedonija, Nizozemska, Njemačka, Poljska, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Turska, Crna Gora, Kostarika, Sjedinjene Američke Države, Portugal i Rumunjska). Najveći broj studenata u ljetnom semestru dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država, Poljske, Češke i Italije.

Sa Sveučilišta u Dubrovniku kažu da su ove brojke rezultat kontinuiranih ulaganja u internacionalizaciju, koja je prepoznata kao jedan od najznačajnijih strateških ciljeva Sveučilišta u Dubrovniku.

Još vijesti