V.F. u Nakon predavanja

I to smo dočekali! Od sada će se u menzi Studentskog centra moći plaćati i karticom

Studenti su do sada mogli plaćati preko WeaPay aplikacije.

30. Siječnja 2024 16:44
Plaćanje karticom

Plaćanje karticom Foto: Canva

Zagrebački studenti su se dugo žalili na to što se u menzama ne može plaćati karticom. Često se dogodi da kod sebe nemamo gotovine pa odemo na bankomat i račun u menzi od 80 centi platimo novčanicom od 10 eura. Tete na blagajnama često glasno uzdahnu na to jer ponekad nemaju dovoljno sitnih novaca za vratiti ostatak. U takvim situacijama i studenti i tete iz menze priželjkuju plaćanje karticama.

Kako bi se tom problemu stalo na kraj, uvedena je mogućnost plaćanja preko aplikacije WeaPay na koju studenti sami uplate željeni iznos novca. Ova aplikacije je korisna i zato što studenti ne moraju ponijeti iksicu sa sobom nego samo na blagajni skeniraju kod na aplikaciji i iznos im se automatski oduzme s računa.

vezano U menzi možeš plaćati i preko aplikacije Vodič za brucoše Vodič za brucoše: Kako koristiti WeaPay aplikaciju za plaćanje obroka u menzi?

Ipak, Studentski centar konačno uvodi i treću opciju plaćanja obroka u menzama. Od sada će studenti ručak moći platiti i karticom! Toliko smo to priželjkivali da nam zvuči pomalo nestvarno. Studentski centar je na svojoj stranici objavio da studenti od 30. siječnja od 11 sati mogu u menzama plaćati karticom i to u restoranu Savska u Studentskom centru.

Uskoro ga uvode i u ostale menze

Iako naglašavaju da je kartično plaćanje trenutno moguće samo u jednoj menzi, obećali su da će ovaj način plaćanja uskoro uvesti i u ostale restorane Studentskog centra u Zagrebu.

„Konačno su to uveli! Baš prekjučer sam morala platiti večeru novčanicom od deset eura, a račun mi je jedva prelazio jedan euro. Mogu samo reći da teta na blagajni nije bila baš oduševljena, ali nisam imala sitno. Nekoliko puta mi se dogodilo da moram stati sa strane i pričekati da se u blagajni nakupi sitnih novaca pa da mi može vratiti ostatak“, prokomentirala je jedna stanaraka studentskog doma „Stjepan Radić“.

„Definitivno ću plaćati karticom. Ponekad plaćam i preko aplikacije, ali mi se čini da će plaćanje karticom biti nekako jeftinije. Iskreno, ne razumijem zašto im je trebalo toliko vremena da to uvedu“, zaključila je.

Anketa

Hoćeš li koristiti opciju kartičnog plaćanja u menzi?

Ukupno glasova:

 

Još vijesti