V.F. u Akademska četvrt

Spuštena je bodovna granica za smještaj u zagrebačkim studentskim domovima: Provjerite do kada se možete useliti

Useljenje nije moguće bez liječničke potvrde.

9. listopada 2023 11:01
Studentski dom

Studentski dom Foto: V.F./MojFaks

Studentski centar u Zagrebu obavještava studente da je spuštena bodovna granica za smještaj u studentske domove na 1424 boda za akademsku godinu 2023./2024. Napominju da se studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice mogu useliti u studentske domove od 9. listopada do 13. listopada 2023.

Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje po spuštanju bodne granice, raspored smještaja u studentske domove mogu vidjeti na osobnom web profilu.

Osim toga, useljenje u dom je moguće samo uz predočenje potvrde o obavljenom liječničkom pregledu.

„Studenti koji ne obave liječnički pregled kod liječnika školske ili sveučilišne medicine, mogu isti obaviti kod svog liječnika opće prakse u mjestu stanovanja. S tom potvrdom mogu privremeno useliti u studentski dom dok ne obave pregled kod propisanog liječnika školske ili sveučilišne medicine“, stoji na web stranici Sveučilišta u Zagrebu.

Također, važno je napomenuti da oni studenti koji usele u dom do 15-og dana u mjesecu plaćaju puni iznos mjesečne stanarine. Prilikom useljenja stanar je dužan podmiriti iznos mjesečne stanarine koji će se knjižiti kao akontacija. Iznos akontacije jednak je iznosu mjesečne stanarine kategorije smještaja i sobe na koju je student ostvario pravo.

Još vijesti