P.S. u Vijesti

Studentica hitno hospitalizirana zbog vlage u studentskoj sobi: Iz stropa počele rasti prave gljive

Vlaga je nanijela veliku štetu za njezin organizam.

29. prosinca 2023 16:14
Gljivice u studentskoj sobi

Gljivice u studentskoj sobi Foto: The Tab/Screenshot

Nesvakidašnja situacija dogodila se jednoj studentici u Cardiffu, glavnom gradu Walesa. Naime, studentica master studija u svoju sobu u studentskom domu u Cathaysu uselila je početkom rujna.

Čim je uselila, osjetila je miris vlage u zraku, ali nije odmah reagirala s obzirom na to da nitko od studenata nekoliko mjeseci nije boravio u toj sobi, pa je mislila da je to normalan miris.

Nakon nekoliko tjedana, primijetila je crne točkice po stropu i zidovima, kako piše The Tab. Odmah je znala da se radi o gljivicama koje je počela tretirati sredstvima protiv vlage. No, ni to nije bilo dovoljno, s obzirom na to da joj se vlaga uvukla u madrac kreveta, odjeću i cijeloj sobi.

Ona je tu situaciju prijavila upravitelju doma koji je poslao radnike da procjene štetu, ali ubrzo nakon, studentica se počela osjećati loše. Prvo je osjetila da ima probleme s disanjem, a na hitnom prijemu su ustanovili da su gljivice i vlaga naštetile i drugim segmentima njezinog zdravlja.

„Liječnik mi je savjetovao da se ne vraćam u dom niti da živim ondje jer bi to moglo uzrokovati dodatne probleme“, rekla je studentica za The Tab.

Stariji studenti upoznati s problemom

Prošlogodišnji studenti, koji su boravili u istom studentskom domu, tvrde kako su svi oni nekoliko puta ovaj problem išli prijaviti upravitelju. No, on bi ih potpuno ignorirao ili bi poslao radnike na procjenu, ali osim toga, ništa nije učinjeno po pitanju rješavanja tog problema.


 

Još vijesti