V.F. u Akademska četvrt

Ovaj hrvatski grad dobiva novi studentski dom: Pogledajte kako će izgledati

Radovi bi trebali biti gotovi iduće godine.

24. listopada 2023 11:49
Studentski dom će biti financiran novcem iz EU fondova

Studentski dom će biti financiran novcem iz EU fondova Foto: Dario Hrebak/Facebook/Screenshot

Odlične vijesti stižu za bjelovarske studente! Gradonačelnik grada Bjelovara, Dario Hrebak, pohvalio se novim projektom. Naime, kaže da je na NPOO prijavljen projekt obnove zgrade u Nazorovoj ulici vrijedan 5,3 milijuna eura koji će biti 100 posto financiran iz navedenog EU fonda. Tako će Veleučilište u Bjelovaru dobiti studentski dom s novom menzom.

Veleučilište u Bjelovaru broji 800 studenata, a u dom će se moći smjestiti 66 studenata.

„Sve potrebne dozvole su ishođene, očekujemo da će projekt biti odobren kroz nekoliko mjeseci te da ćemo na proljeće krenuti sa gradnjom. Naš grad konačno u pravom smislu riječi postaje studentski grad“, napisao je gradonačelnik Hrebak na svojoj Facebook stranici.

Zgrada koja će biti pretvorena u studentski dom je nekada bila Dom učenika, a ondje se privremeno nalazi bjelovarska Glazbena škola. Radovi bi trebali biti gotovi već 2024. godine.

Dom će tako imati četiri etaže: podrum, prizemlje i dva kata, a u 35 soba će biti smješteno 66 studenata. Na dvije sobe će ići jedan sanitarni čvor. U sklopu doma će biti izgrađena i menza i multimedijska knjižnica, objasnili su na stranici Veleučilišta u Bjelovaru.

Još vijesti