V.F. u Akademska četvrt

Ugodno iznenađenje za studente ovoga grada: Stipendije dobili svi koji su se za njih prijavili

Povećan je i iznos stipendija.

21. prosinca 2023 12:25
Svi prijavljeni studenti su dobili stipendiju

Svi prijavljeni studenti su dobili stipendiju Foto: Canva

Stipendija je za studente pravi blagoslov. To je nešto što će pomoći i nama i našim roditeljima. Odlična vijest stiže za bjelovarske studente jer je gradonačelnik poručio da su stipendiju dobili svi studenti koji su se za nju i prijavili.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak je istaknuo da je prvotno bilo planirano stipendirati oko 35 novih studenata, ali su ju ipak dobili svi prijavljeni jer u proračunu ima dovoljno sredstava. Osim toga, odlučili su podignuti i iznos stipendija, piše Moj portal.

„Svi koji su se prijavili za stipendije Grada Bjelovara istu su i dobili. Također, odlučili smo podignuti iznos stipendija sa 106 na 130 eura. Nije to iznos koji je pretjerano velik, no u svakom slučaju vjerujem da dobro dođe. Do sada smo imali 67 studenta koje stipendiramo, tako da ta brojka sada iznosi 116 stipendista“, istaknuo je Hrebak.

Mnogi studenti studiraju deficitarna zanimanja

Kako kaže Zdravko Pavec, savjetnik za odgoj, obrazovanje i sport u Gradu Bjelovaru, i ove godine prijava se vršila digitalno, odnosno kroz gradsku aplikaciju.

„Povećanje na 130 eura odnosi se na sve studente, a ne samo na ove nove. Nadalje, preko 90 posto studenata koji primaju gradsku stipendiju završavaju studij, što nam je jako bitno. Što se tiče vraćanja stipendija, te klauzule u ugovoru više nema. Dakle, svi studenti koji studij završe u roku te ispune ostale uvjete, stipendiju ne vraćaju, a pri tome ne moraju nakon studija raditi šest mjeseci na području naše županije“, ispričao je Pavec.

Osim toga, naglasio je da oko polovice stipendiranih studenata studiraju deficitarna zanimanja, poput računarstva, medicine, elektrotehnike i ostalo.

Još vijesti