P.S. u Vijesti

Više od 120 studenata već dva mjeseca živi u hotelima – sve zbog obustave građevinskih radova u studentskim domovima

Studenti sa Sveučilišta u Oxfordu primorani su živjeti u hotelu.

5. Siječnja 2024 15:58
Hotelska soba

Hotelska soba Foto: Canva

Studente sa Sveučilišta Oxford dočekala je neugodna situacija početkom akademske godine. Naime, novi studentski smještaji, u sklopu njihova kampusa, bili su u izradi, ali nisu dovršeni do trenutka useljenja studenata, odnosno do početka nove akademske godine.

Studenti su tako ostali bez svojeg smještaja, a radi se o 20 studenata sa fakulteta „St Peter's Collegea“ i čak više od 100 njih s „New Collegea“ koji su dio Sveučilišta u Oxfordu, kako prenosi The Tab. No, situacija ipak nije toliko loša budući da su studenti privremeno smješteni u obližnje hotele.

Već spomenuti studenti „St Peter's Collegea“ smješteni su u hotelo „Voco Spiers“ koji ima četiri zvjezdice, a njihovu mjesečnu stanarinu u hotelu djelomično sufinancira njihov fakultet.

Drugi hotel plaća izvođač radova

Više od 100 studenata „New Collegea“ smješteno je u hotelu „Leonardo Royal“, a njihov smještaj u potpunosti financira građevinski izvođač koji radi na gradnji novog studentskog smještaja, s obzirom na to da su oni jedni od glavnih „krivaca“ zašto je uopće došlo do ove situacije.

„Plaćaju ga izvođači radova našeg novog studentskog doma. Nema troškova za fakultet“, rekao je upravitelj „New Collegea“, Miles Young.

S obzirom na to da se radi o izgradnji dva različita studentska objekta za stanovanje, troškove hotela, u ovim slučajevima, kao što je već navedeno, rješavaju drugačije.

No, svi studenti, nakon dva mjeseca boravka u hotelu, trebali bi u siječnju ove godine napokon preseliti u svoje prave studentske domove čiji se radovi privode kraju.


 

Još vijesti