M. P. u Laganini

Kućanski aparat kojeg svi imate u sobi: Jednostavan trik kako očistiti kamenac u kuhalu za vodu

Olakšat će vam muke.

22. prosinca 2023 13:14
Kuhalo za vodu

Kuhalo za vodu Foto: Canva

 Iako električni uređaji nisu dozvoljeni u domskim sobama, vjerujemo da većina vas u sobi ima kuhalo za vodu. Oni koji ga imaju, mogu potvrditi da kuhalo za vodu spašava stvar i da je svima potrebno, ako ništa barem za jutarnju kavu.

No, iako stvarno olakšava studentske muke, u isto vrijeme stvara probleme – kamenac. Vjerojatno su vam poznate bijele naslage koje se skupljaju u njemu. Takve naslage je potrebno očistiti jer vam to može pomoći da vaš uređaj traje duže, a i nitko ne želi tu bijelu mrvicu imati u šalici.

Pronašli smo jednostavan trik kako očistiti kuhalo za vodu i to pokušajte činiti svakih četiri do osam tjedana. Za čišćenje je potrebno napuniti kuhalo mješavinom pola bijelog octa i pola vode, a kada to napravite, ostavite da odstoji preko noći i kamenac će se ukloniti, prenosi goodhousekeeping.com.

Za kraj, temeljito isperite kako biste uklonili sve mirise octa i prokuhajte svježu vodu. Za teže naslage će možda trebati još jednom ponoviti postupak da se sve u potpunosti ukloni.

 

Još vijesti