Moj Faks u Nakon predavanja

Uskoro Festival studiranja i studentskog života – u bogat program je uključen i Hiljson Mandela

Kakve veze imaju trap glazba, NBA košarka i visoko obrazovanje?

11. listopada 2023 11:19
Iskoristite ovu priliku!

Iskoristite ovu priliku! Foto: Canva

Institut za razvoj obrazovanja organizira događaj pod nazivom „EduFest – Festival studiranja i studentskog života“, koji će se održati 20. listopada u Studentskom centru u Zagrebu. Inače, ovaj festival informira mlade o odabiru fakulteta, razvoju karijere, vještinama za tržište rada budućnosti, stipendijama i studentskom životu.

Kakve veze imaju trap glazba, NBA košarka i visoko obrazovanje? Koje su vještine potrebne za rani razvoj karijere? Zašto je važno govoriti o mentalnom zdravlju i je li umjetna inteligencija prijetnja, ili pak saveznik u visokom obrazovanju? Kako se u to uklapaju stipendije, Erasmus i volontiranje? Odgovore možete doznati na „EduFestu – Festivalu studiranja i studentskog života“, od 11 do 18 sati u predvorju kina Studentskog centra u Zagrebu.

U bogatom programu govorit će se o temama vezanim uz studiranje i studentski život, a posebna pozornost bit će posvećena mladima na velikoj životnoj prekretnici, odnosno pred odlukom o nastavku obrazovanja ili razvoju karijere. Hiljson Mandela, poznati trap glazbenik, i Damjan Rudež, NBA košarkaš, podijelit će svoja iskustva vezana uz razvoj karijere.

Nezaobilazna tema umjetne inteligencije bit će sagledana iz perspektive promjene obrazovne paradigme, a studentska udruga Ekonomska klinika podijelit će svoja iskustva s volontiranjem i načinima na koje ono može otvoriti vrata zanimljivih poslodavaca.

Raznovrsni izlagači iz cijelog svijeta u izlagačkom dijelu festivala
Kao i uvijek do sada, u izlagačkom dijelu festivala predstavit će se visoka učilišta iz zemlje i inozemstva, gradovi, veleposlanstva i kulturni centri koji svojim programima podržavaju studente i visoko obrazovanje.

Posjetitelji će moći pomnije upoznati mogućnosti za nastavak obrazovanja koje im nude različite obrazovne destinacije, kao što su Australija, SAD, Velika Britanija, Francuska, Njemačka, Italija ili Slovačka, ali i što se nudi na visokim učilištima u Hrvatskoj – od Rijeke i Zadra, do Varaždina i Zagreba.

Mogućnosti stručnih praksi u inozemstvu, kao i studentske mobilnosti te opcije za financijsku podršku izlagači će predstaviti na svojim štandovima, dok će se na radionicama posjetitelji moći detaljnije upoznati s odabranim temama, među kojima su studentske vize za SAD, studiranje u Francuskoj i mnoge druge.

Posjetitelje očekuje dinamičan i aktivan dan, pregršt informacija i dobre zabave. Sudjelovanje je besplatno, ali je potrebna registracija preko sljedeće poveznice.

Još vijesti