M. P. u Nakon predavanja

Započele su prijave za LUMEN Engineering – spoj znanja i kreativnosti

Edukativno natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike.

16. Siječnja 2024 11:00
Natjecanje iz područja elektrotehnike

Natjecanje iz područja elektrotehnike Foto: Canva

Početak 2024. godine obilježilo je i službeno otvorenje te početak prijava poznatog studentskog natjecanja „LUMEN Engineering“ iz područja elektrotehnike.

Radi se o natjecanju koje organizira studentska udruga eSTUDENT i jedinstveno je takvo u Hrvatskoj. To je edukativno natjecanje u izradi praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike. Cilj natjecanja je poticanje studenata i studentica na samostalno razvijanje vlastitih, kreativnih rješenja koja zahtijevaju implementaciju u vidu elektroničkog uređaja ili sustava.

Također, kraj natjecanja donosi vrijedne nagrade za osvojena prva tri mjesta. Na službenom su otvorenju sudjelovala i poduzeća koja su službeni partneri projekta te su održala kratke prezentacije gdje su se predstavili studentima i odgovorili na sva njihova pitanja. Sudjelovali su predstavnici poduzeća: Xylon, GlobalLogic, Byte Lab, Altpro, te Končar i Inetec.

Na natjecanje se možete prijaviti kao tim s minimalno dvije i maksimalno četiri osobe ili pak individualno, te će kasnije od samostalnih prijava također biti kreirani timovi. Natjecatelji mogu biti svi studenti hrvatskih sveučilišta ili visokoškolskih ustanova, a svoju prijavnicu možete ispuniti na linku sve do 26. siječnja 2024. godine.

Na samom kraju natjecanja bit će podijeljene i nagrade za one najuspješnije. Prvo mjesto tako osvaja novčanu nagradu od 2000 eura, za drugo mjesto nagrada je 1350 eura te za treće mjesto 700€ eura. Kao četvrta nagrada, timu s najboljom prezentacijom svog rada bit će dodijeljeno 150 eura, a sve detalje natjecanja možete vidjeti ovdje

 

 

Još vijesti