V.F. u Vijesti

Otvorene prijave za borbe robota Fightbotics: Studenti se mogu prijaviti i za sufinanciranje izrade robota

Objavili su detaljne upute za izradu robota.

4. kolovoza 2023 11:45
Organizatori obećavaju veće izdanje

Organizatori obećavaju veće izdanje Foto: Canva

Borbe robota Fightbotics će se održati u većem izdanju i novom ruhu, kako su obećali organizatori na Instagram stranici Fightboticsa. Ako si zainteresiran za sudjelovanje, svoj tim možeš prijaviti kao studentski ili hobistički tim.

"Fightbotics je natjecanje u organizaciji studenata FSB-a i FER-a koje entuzijastima omogućuje da upogone svoje robote i međusobno se bore na jedinstvenom događaju u našoj custom-made areni za borbu. Na natjecanje se mogu prijaviti srednjoškolci, studenti, hobisti i tvrtke te je sudjelovanje otvoreno i besplatno za sve", stoji na njihovoj službenoj stranici.

Studentski timovi se prijavljuju na Fightbotics natječaj za sufinanciranje u razdoblju of 1. kolovoza do 1. listopada. Hobistički timovi podrazumijevaju one koji ne primaju spomenuto sufinanciranje, a mogu se prijaviti na natjecanje u razdoblju od 1. kolovoza do 20. studenog 2023. godine. Samo natjecanje će se održati u prosincu.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fightbotics🛠 (@fightbotics)

 

Natjecatelji moraju sami izraditi svoj robot za borbu, a organizatori su na svojoj službenoj stranici objavili Pravilnik o izradi borbenog robota.

Istaknuli su kako bot ne smije težiti više od 1,5 kilogram te mora imati barem jedno aktivno oružje kojim će moći nanijeti štetu drugom botu. Svi botovi će se vagati prije natjecanja. Također, u pravilniku je detaljno objašnjeno kakva oružja bot smije imati.

Sve detalje natjecanja poput Pravilnika za izradu robota, Pravilnika za natjecanje te Vodiča za prijavu studentskih i hobističkih timova možeš detaljnije proučiti na poveznici. Za sva pitanja se može javiti na e-mail adresu fightbotics@gmail.com.

Još vijesti