M. P. u Nakon predavanja

Kako moderne tehnologije povezati s ekologijom i održivosti? Mladi na ovoj radionici mogu naučiti ova i još mnoga znanja

Razvijanje korisnih STEM znanja.

30. ožujka 2023 10:51
Timski rad mladih

Timski rad mladih Foto: Adriaticfoto/Shutterstock

Prije nekoliko dana započeo je projekt „Generacija NOW“, to je program obrazovanja djece i mladih u organizaciji Hrvatskog Telekoma u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih (IRIM). Tema ovogodišnjeg sedmog izdanja programa su „Zelene tehnologije“.

Sudionici će morati razmišljati o tome kako moderne tehnologije povezati s ekologijom i održivosti. Također, timovi će morati osmisliti i izraditi projekt na zadanu temu koristeći komplete STEM opreme koje Hrvatski Telekom donira obrazovnim ustanovama. Tijekom cijelog trajanja programa, na raspolaganju će im biti stručna mentorska podrška spomenutog Instituta, stoji na tportal.hr.

U Generaciji NOW sudjelovat će 142 obrazovne ustanove, uključujući srednje i osnovne škole, udruge te ostale obrazovne ustanove i institucije koje promiču STEM znanje i razvoj za budućnost ključnih vještina. Iz godine u godinu ovaj projekt privlači velik broj mladih i obrazovnih ustanova jer im je to prilika za stjecanje iskustva i razvijanje korisnih STEM znanja.

Cilj ovog projekta jest pružanje najmodernijih oblika edukacije mladima kako bi uz pomoć najnovijih tehnologija razvijali svoju kreativnost i inovativnost. Sudionici će postati stvaratelji vlastitih tehnoloških rješenja, a žiri će na kraju ocjenjivati kreacije u području zelenih tehnologija.

Još vijesti