M. P. u Nakon predavanja

Biciklom do promjene! Studenti Akademije za umjetnost i kulturu usmjereni prema održivosti

Studenti ovog fakulteta naglašavaju važnost trenutka u kojem živimo.

2. lipnja 2023 15:07
Biciklisti

Biciklisti Foto: Canva

Studenti Akademije za umjetnost i kulturu i svi zainteresirani građani, 6. lipnja u 6 sati, kreću u održivu budućnost na biciklima.

To je prva akademija koja razvoj održivosti u području umjetnosti i kulture prepoznaje kao jedan od smjerova svoga razvitka. „Dan održivosti“ ukazuje na važnost osvještavanja klimatskih i drugih društvenih promjena koje se oko nas događaju.

Studenti ovog fakulteta naglašavaju važnost trenutka u kojem živimo, samim time i predlažu rješenja za bolje društvo. Isto tako, estetskim dosezima i kreativnim izričajima obogaćuju zajednicu u kojoj djeluju.

Planirane aktivnosti promiču zaštitu ljudskih prava, ravnopravnost spolova, zdraviji životni stil svih generacija, uključivo i kvalitetno obrazovanje. Studenti i djelatnici akademije ukazuju na društveno alarmantan trenutak kojeg se ne smije propustiti, stoji na green.hr.

Poručuju da treba djelovati odmah i postaviti stabilnu konstrukciju na sva četiri stupa održivog razvoja, a na koju će se raširiti mreža budućeg razvoja ljudske civilizacije

Još vijesti