V.F. u Nakon predavanja

Studenti ERF-a organiziraju besplatan simpozij o borbi protiv ovisnosti: Posjetitelji će imati prilike čuti i ispovijest bivšeg ovisnika

Simpozij organizira grupa „Relaps“.

4. prosinca 2023 12:33
Simpozij je potpuno besplatan

Simpozij je potpuno besplatan Foto: Canva

Studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organiziraju zanimljiv simpozij o ovisnostima kako bi povećali svijest o tom problemu. Naime, projektni tim studentskog projekta „Relaps“ u suorganizaciji s Udrugom studenata socijalne pedagogije ove godine organizira jednodnevni skup na temu ovisnosti pod nazivom „U zoni tabua“. Skup će se održati 9. prosinca u Dvorani Plitvice u Centru za rehabilitaciju ERF-a.

Inače, studenti su u lipnju 2022. godine odlučili pokrenuti projekt „Relaps“ s ciljem preventivno-edukativnog djelovanja te edukacije mladih o rizicima koje se vežu uz sredstva ovisnosti (obuhvaćajući tako i bihevioralne ovisnosti te ovisnosti o psihoaktivnim tvarima). U međuvremenu su ostvarili brojne pothvate i uspjehe u edukaciji mladih o ovisnosti na malo alternativniji i shvatljiviji način, a velike napore ulažu u obilježavanje Međunarodnog mjeseca borbe protiv ovisnosti u kojem se trenutno nalazimo (15.11. – 15.12.), piše Universitas.

Posjetitelji će moći čuti i ispovijesti bivšeg ovisnika

„U okviru ovogodišnjeg mjeseca borbe protiv ovisnosti, ovaj mladi interdisciplinarni tim studenata projekta Relaps odlučio je organizirati događaj koji će spojiti stručnjake, znanstvenike, generalnu javnost i zainteresirane studente te osvijetliti teme iz područja ovisnosti o kojima ne pričamo dovoljno ili ih stavljamo pod tepih. U okviru ovog događaja, polaznici će imati priliku čuti vodeće stručnjake iz različitih sektora kako pričaju o zanimljivim temama – od ispovijesti osobe koja je nekad bila u problematici ovisnosti, trgovine ilegalnih/novih droga pa sve do psa tragača droga i psihoza koje su inducirane konzumacijom psihoaktivnih tvari“, rekli su studenti iz „Relapsa“ o simpoziju.

Tim „Relapsa“ sačinjavaju voditelji i studenti diplomskog studija socijalne pedagogije Ivan Petrik i Ozana Brkić te članovi projektnog tima studentice socijalne pedagogije Karla Čukelj, Denise Jurman i Iva Arbutina, studentica medicine Dora Učkar te studentica socijalnog rada Lea Romek.

Simpozij je besplatan, otvoren i namijenjen generalnoj javnosti, a svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti preko obrasca za prijavu.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Relaps (@relaps.erf)

 

Još vijesti