M. P. u Nakon predavanja

Studenti TTF-a ostvarili vrijednu suradnju: Replika kostima popularne video igrice

Dobili su i podršku Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

6. srpnja 2023 12:58
Studentica u ulozi lika Freyje

Studentica u ulozi lika Freyje Foto: Tekstilno-tehnološki fakultet/Facebook

Studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta su u suradnji s tvrtkom Playstation Hrvatska izradili replike kostima Freye – lika iz popularne video igrice God of War Ragnarök.

Spomenuti projekt je izrađen pod stručnim vodstvom izv. prof. dr. sc. Irene Šabarić. Studenti ovog fakulteta su već ranije imali suradnju ovakve vrste i izradili repliku kostima protagonistice igrice Horizon Forbidden West- Aloy.

Na izradi novog kostima su sudjelovali sadašnji, ali i bivši studenti i studentice diplomskog studija Industrijskog dizajna odjeće – Tena Omerović, Nikolina Tufekčić, Klara Ergović, studentice diplomskog studija Industrijskog dizajna tekstila Dea Babajko i Sanja Vučković te studenti diplomskog studija smjera Kostimografija: Laura Ana Zdunić, Ana Jančiković, Ana Roko, Mirta Baranić, Nikolina Manda Šarić, Jana Friščić i Josip Đerek u sklopu kolegija Projektiranje odjeće.

Studenti koji su sudjelovali na projektu su dobili podršku Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu gdje su „isprintali“ dio 3D elemenata koji su potrebni za izradu kostima, a na kraju samog projekta studentice su stale pred kamere u ulozi lika Freyje.

 

 

Još vijesti