M. P. u Nakon predavanja

Besplatna radionica pjevanja: Odlična prilika za sve koji žele razviti svoje vještine

Polaznice će naučiti tehnike zagrijavanja glasa i zborsko pjevanje u jednoglasju ili višeglasju.

21. ožujka 2023 16:01
Radionice pjevanja

Radionice pjevanja Foto: Roman Samborskyi/Shutterstock

Vox Feminae Festival poziva sve zainteresirane da se pridruže besplatnim radionicama pjevanja koje će se održati uoči 17. festivalskog izdanja u periodu od mjesec i pol dana. Radionice će se odvijati u Društveno-kulturnom centru „Šesnaestica“, a namijenjene su svima koji žele razviti vještine pjevanja, stoji na portalu voxfeminae.net.

Radionice će se održavati od 30. ožujka do 4. svibnja, a rezultirat će zajedničkom pjevačkom izvedbom na otvorenju Vox Feminae Festivala. Polaznice će naučiti kako u tradicijske ili pop pjesme integrirati aktualna queer i feministička pitanja, a isto tako i kreirati vlastite pjevačke narative.

Na samom početku, polaznice će predložiti i odabrati pjesme koje će se potom tekstualno prilagoditi temama koje odaberu na zajedničkom sastanku, a zatim će ih naučiti pjevati metodom po sluhu. Voditeljice radionice naučit će polaznice tehnike zagrijavanja glasa i zborsko pjevanje u jednoglasju ili višeglasju.

Voditeljice radionica biti će Tena Rak i Tajana Josimović koje iza sebe imaju višegodišnje muzičko iskustvo. Za prijavu na radionicu potrebno je javiti se na e-mail adresu tjosimovic@gmail.com najkasnije do 24. ožujka i poslati motivacijsko pismo uz opis dosadašnjeg iskustva s pjevanjem. Sve ostale informacije i raspored održavanja radionica možete vidjeti ovdje.

Još vijesti