Moj Faks u Nakon predavanja

Uskoro počinje sedma UNICEF-ova humanitarna utrka: Evo gdje se možete prijaviti

Podrška mentalnom zdravlju djece i mladih u školama.

22. kolovoza 2023 10:27
Među 3000 prijavljenih sudionika najviše je učenika i nastavnika

Među 3000 prijavljenih sudionika najviše je učenika i nastavnika Foto: UNICEF Hrvatska/PR

Za manje od mjesec dana počinje sedma UNICEF-ova humanitarna utrka „Mliječna staza“, a među 3000 prijavljenih sudionika najviše je učenika i nastavnika.

Od ukupnog broja najviše je prijavljenih iz Sisačko-moslavačke županije gdje se provodi program „Škole podrške“ s ciljem osiguravanja podrške mentalnom zdravlju i jačanja emocionalne otpornosti djece i mladih.

Mliječna staza će od 15. do 24. rujna uz pomoć mobilne aplikacije i na događanjima uživo na tisućama staza okupiti sudionike svih dobi iz svih krajeva Hrvatske oko zajedničkog cilja – podrške mentalnom zdravlju djece i mladih u školama. Nastavak je to kampanje za podršku mentalnom zdravlju djece i mladih, koja je započela prošle godine kako bi se potaknule pozitivne promjene u društvu u kojem još uvijek postoji stigma vezana uz teme mentalnog zdravlja.

Kaufland Hrvatska je glavni sponzor od prvog izdanja utrke, a za svakog prijavljenog sudionika će dodatno donirati 1 euro. Prijave za UNICEF-ovu utrku primaju se na internetskoj stranici mlijecnastaza.hr, a više informacija možete dobiti na unicef.org.

 

Još vijesti