L.B. u Postani student

Maturant s cerebralnom paralizom „upao“ na prestižni Harvard – njegova reakcija obišla je svijet

Matthew Myslenski postao je lice poznato ljudima diljem svijeta zbog svoje iskrene reakcije na vijest da mu se dugo sanjani san napokon ostvario!

13. Siječnja 2023 14:11
San ovog maturanta ostvario se!

San ovog maturanta ostvario se! Foto: Matthew Myslenski via Facebook

Matthew Myslenski je maturant kao i svaki drugi: uživa u druženju s prijateljima, voli svoju obitelj koja mu pruža potporu, a sve školske zadaće i obaveze ispunjavao je s jednim ciljem – da se, kad dođe vrijeme za to, upiše na prestižno sveučilište.

Ova priča ne bi bila ni po čemu posebna da Matthew nije oduševio svijet svojom iskrenom reakcijom na obavijest s Harvarda u kojoj ga pozdravljaju i pozivaju na upis prve, brucoške godine.

Boluje od cerebralne paralize

Video u kojemu, sa svojom sestrom blizankom Magdalenom, čita obavijest i zatim na dirljiv način reagira na dobre vijesti, pogledali su milijuni ljudi diljem svijeta. Matthew je naime, maturant s cerebralnom paralizom, grupom poremećaja koji utječu na kretanje i tonus mišića.

O upisu na Harvard sanja još otkako je bio dječak, a upravo su ga liječnici koji su ga nadzirali i liječili godinama, u sklopu dječje bolnice u Bostonu, nadahnuli da se orijentira prema studiju biologije, kao pripremnom studiju za medicinu.

„Dvoje mojih liječnika nevjerojatni su ljudi. Kad sam saznao da su povezani s Harvardom, uvijek sam se ugledao u to“, pojasnio je Matthew za CBS News.

Sve je zaslužio vlastitim radom i trudom

Maturant akademije „Woodstock” dobru je vijest doznao prije Božića prošle godine, kad se ulogirao u svoj račun i provjerio e-poštu.

Njegova je sestra cijelo vrijeme bila kraj njega. „Vidjela sam da konfeti iskaču na ekranu prijenosnog računala i pomislila sam: 'Oh, ovo se stvarno događa!'“, kazala je Magdalena. „Jako sam ponosna na njega. Uz njega sam svih 17 godina, promatram svaki korak i sve što je postigao. Sve je tako pošteno zaslužio“, govori ponosna sestra.

Na Harvardu Matthew planira upitati studij biologije, baš kao što su to prije njega učinili i njegovi roditelji, a jednog dana vidi se u medicini. „Nisam siguran koje bih polje medicine odabrao, ali definitivno želim biti liječnik“, siguran je Myslenski.

Svima koji se bore s poteškoćama poručuje da nastave i prevladaju ih. „Ponekad mi treba peterostruko više vremena no drugima da završim neki zadatak, ali svejedno uspijem i nadvladam problem“, govori ovaj hrabri brucoš za kraj.

izvor: cbsnews.com

Još vijesti