M. P. u Postani student

TikTokerica na razmjeni u Americi: „Moramo dati časnu riječ da nećemo varati na ispitama“

Ne može se naviknuti na hranu.

19. svibnja 2023 16:14
Studentica pokazala život u Americi

Studentica pokazala život u Americi Foto: aveilora/Screenshot

Olivera Kovačević je popularna TikTokerica koju prati oko 120 tisuća ljudi, u slobodno vrijeme se bavi društvenim mrežama, a inače je studentica iz Bosne i Hercegovine koja je trenutno na razmjeni u Americi.

Na njezinom TikTok profilu često možete vidjeti videozapise gdje opisuje studentski život u Americi i ostale svakodnevne aktivnosti. Agencija za razmjenu studenata Oliveru je smjestila kod jedne američke obitelji, a to je većinom i najsigurnija opcija koja je ponuđena studentu.

Prva razlika koju je primijetila jest prijava na ulasku i odlasku iz zgrade fakulteta, najviše ju je iznenadilo što moraju dati časnu riječ da neće varati na ispitama, a dodala je kako stvarno nitko niti ne vara. U jednoj od objava pokazala je kako izgleda naselje gdje je smještena, a pratiteljima je prepustila da odluče izgleda li naselje kao i na filmovima.

@aveilora Da li bi vi želeli da živite u ovakvom naselju?🤔🥰 #studentnarazmeni #viral #balkan ♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic
 

TikTokerica je komentirala da je američka hrana očajna, a dodaje kako se nikako ne može priviknuti na ukus mesa jer je drugačiji od onog na što je naviknula. Za vrijeme studija u Americi učila je svoje kolege i kolegice pričati na njezinom jeziku, a oni su s veseljem učili riječi koje im je ona predložila.

Iako je zadovoljna životom u Americi, svoje pratitelje je odlučila nasmijati videozapisom gdje govori kako joj se više sviđao život na selu u Bosni i Hercegovini za koje nitko nije čuo, ali dolaskom u Ameriku na godinu dana ne može se više vratiti. Videozapis je skupio skoro 700 tisuća pregleda, a Olivera je u komentarima dobila riječi podrške i utjehe.

 

@aveilora iskr nema veze #studentnarazmeni #viral ♬ original sound - Žuvi

 

Ostalim studentima savjetovala je da iskoriste sve što im se pruža i odvaže se provesti nekoliko mjeseci daleko od svoje kuće.

Još vijesti