Sponzorirani članak u Karijera

Samo za studentice STEM fakulteta! Otkrijte super program u kompaniji u kojoj su žene liderice

Studentica si završne godine STEM fakulteta i tražiš priliku za rad u kreativnom, međunarodnom okruženju na konkretnim projektima uz primjenu najnoviojih tehnologija i podršku mentora? Onda je A1 STEMfemme baš prilika za tebe!

24. ožujka 2022 16:21
STEMFemme program u A1

STEMFemme program u A1 Foto: A1, pr fotografija/MojFaks

Program je namijenjen studenticama završnih godina STEM fakulteta (FER, FESB, FERIT, TVZ, FOI, FPZ i PMF matematika) koje imaju priliku tijekom tri mjeseca stjecati iskustvo u A1 Hrvatska.


Uz plaćenu praksu studentice se mogu, bez prethodnih provjera, prijaviti za A1 Start pripravnički program kroz koji im se nudi prilika i dužeg ostanka u kompaniji. Iskustvo ćeš stjecati u radu s alatima i programskim jezicima poput Power BI, SQL-a, naprednog Excela, Python-a i R-a. Također upoznat ćeš se s data analitikom te raditi u međunarodnom okruženju.


STEMFemme program u A1 STEMFemme program u A1 Foto: A1, pr fotografija/MojFaks



Raznolikost u radnom okruženju jedan je od ciljeva održivosti A1 Hrvatske. Unatoč tome što su STEM zanimanja još uvijek dominantno muška, u A1 Hrvatska čak 80 posto žena radi na poslovima napredne analitike. Isto tako, 71 posto žena u kompaniji bavi se naprednim business analizama i IT arhitekturom, a također se nalaze i na vodećim menadžerskim pozicijama unutar tehničkog sektora poput data science područja, ICT infrastrukture te upravljanja mrežom i IT uslugama.


Prijave na A1 STEM Femme natječaj otvorene su do 28. ožujka.


Više o samom natječaju na A1 STEMFemme.

Još vijesti