L.B. u Nakon predavanja

Ambulanta na ovom kampusu za svoje studente radi cijelo ljeto – evo što sve ovdje možete obaviti

Upisom na ovo sveučilište, automatski ostvarujete pravo na zdravstvenu skrb u ovoj ambulanti, bez da prenosite karton od svog liječnika opće medicine, a isto vrijedi i za ginekološku i psihijatrijsku skrb.

11. lipnja 2021 14:08
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Ambulanta sveučilišne medicine Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije na riječkome Kampusu otvorena je preklani u prosincu i jako je dobro prihvaćena među studentima. Trenutno pruža skrb za oko četiri tisuće korisnika, doznaje Svjetionik.


Ambulanta pruža zdravstvenu skrb svim studentima Sveučilišta u Rijeci, neovisno  odomskom ili privatnom smještaju. U ambulanti se obavljaju pregledi na prvoj godini fakulteta, pregledi prije prijema u studentski dom, ovdje se studenti mogu i cijepiti, prati se studente sa zdravstvenim rizicima odnosno rizičnim ponašanjima i kroničnim poremećajima zdravlja, obavljaju se namjenski pregledi, a nudi se i savjetovališni rad s mladima, utvrđivanje programa za kolegij tjelesne i zdravstvene kulture za one studente koji imaju zdravstvenih problema.


Upisom na riječko Sveučilište ostvarujete pravo na zdravstvenu skrb u ovoj ambulanti. Foto: screenshot, Lj, Hlača via svjetionik.scri.hr


Studenti upisom na riječko Sveučilište ostvaruju pravo na skrb u studentskoj ambulanti, a istovremeno ne trebaju niti sele karton od svog liječnika opće medicine. Isto vrijedi i za psihijatrijsku i ginekološku skrb, a u ovu se ambulantu možete javiti i ako imate problema s učenjem, prilagodbom na fakultetu, reproduktivnim zdravljem, psihičke probleme, u slučajevima i u slučaju zlouporabe psihoaktivnih tvari te potrebe rada na prevenciji.


Ambulanta ostaje otvorena za studente i tijekom ljeta, a uz primarnu zdravstvenu skrb pruža liječnica školske medicine dr. sc. Marijana Turčić uz podršku medicinske sestre Vesne Marić. Radno vrijeme ambulante ostaje nepromijenjeno – ponedjeljak, srijeda, četvrtak od 7 do 15 sati (rad s pacijentima je od 8 do 12:30 sati), utorak i petak na neparne datume od 7 do 15 sati (rad s pacijentima od 8 do 12:30), te utorak i petak na parne datume od 12 do 20 sati (rad s pacijentima od 13:30 do 17:30 sati).


Preporučuje se prethodna najava e-mailom ili telefonom.


Više o ambulanti i uslugama koje omogućuje svojim korisnicima, pročitajte ovdje.


izvor: Svjetionik

Još vijesti