Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Jesam li preglupa za faks? Dvaput mijenjala studij, ali i dalje ne uspijeva položiti ispite

Ako studirate strane jezike ili to planirate upisati, sigurno su vas svi već upozorili da takav studij ne podrazumijeva kampanjstvo. Treba učiti i vježbati kontinuirano.

16. veljače 2017 14:00
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studentica stranih jezika sa Filozofskog fakulteta požalila se korisnicima Reddita jer se našla u velikom problemu: već je jednom mijenjala studij, a ni na ovom joj ne ide puno bolje. Zato se sada pita treba li odustati po drugi put.

"Prošle godine upisala sam nešto što me uopće nije zanimalo i nisam se ni trudila oko toga već sam odustala nakon par mjeseci. Tada sam se tješila s tim kako mi to ne ide jer me uopće ne zanima. Ove godine sam napokon upisala ono što sam oduvijek htjela, no uopće nisam učila za kolokvije, tj. počela bih učiti noć prije i ništa ne bih naučila, i normalno, pala bih kolokvij", piše nesretna studentica.

Zato su joj ostala 4 kolegija koje je trebala riješiti preko ispita, no nije uspjela položiti nijedan.

"Učim po cijele noći i pokušavam se skoncentrirati, al jednostavno ništa ne mogu zapamtiti. (...) Izgubila sam i ono malo motivacije s kojom sam došla. Ne znam zašto mi ide tako loše, nikad prije nisam bila ovako glupa, no imam neke zdravstvene probleme zbog kojih mi se teško skoncentrirati pa i to utječe na to. Ne znam što da radim. Da li da ponovno odustanem i upišem nešto što slovi kao lagan fakultet (jer sa gimnazijom sigurno neću naći posao) ili da probam završiti ovo iako mi se već sada čini preteškim. Možda sam jednostavno preglupa za bilo kakav faks? Mrzim se jer uopće pomišljam da odustanem čim se nađem pred problemom, no stvarno se osjećam loše i uopće nemam nade", požalila se.

Komentari kolega uglavnom su pozitivni i pokušavaju je motivirati da se trgne, počne učiti i položi ispite. Iako smatraju da nade ima, svjesni su i toga da "bez muke nema nauke", a pogotovo na studijskim programima koji od studenta traže konstantan angažman.

Ukoliko joj želite pomoći svojim savjetom, učinite to ovdje.

L.B./foto: Shutterstock