Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Krzno na skriptama: Studenti nam pokazali kako izgleda učenje kada imaš kućnog ljubimca – FOTO

Učenje za vrijeme ispitnih rokova mahom postaje zanimljivije (da ne kažemo slađe) kada imamo kućnog ljubimca. Zašto? Odgovor se krije na skriptama i knjigama koje su prekrivene krznom naših najdražih životinja jer one nas jako vole 'ometati' u učenju. I to nam apsolutno ne smeta.

6. lipnja 2018 14:24
Krzno na skriptama: Studenti nam pokazali kako izgleda učenje kada imaš kućnog ljubimca – FOTO

Krzno na skriptama: Studenti nam pokazali kako izgleda učenje kada imaš kućnog ljubimca – FOTO Foto: MojFaks

Naši kućni ljubimci jako nam se vole uvaliti u krilo ili na hrpu papira ispred nas dok učimo za ispite. U tome ne vidimo ništa loše jer je zapravo preslatko i uživamo u pogledu (budimo realni, draže nam je maziti mačku koja spava na skripti nego čitati, primjerice, Rimsko pravo) pa ih odmah fotkamo i šaljemo kolegama uz popratni klasik "pas mi je pojeo zadaću".

...Pet friendly studentski domovi u Hrvatskoj? Provjerili smo hoće li studenti ikada moći sa svojim ljubimcima na studij...


...[FOTO] Nekome boca viskija, nekome maramice za suze! Studenti nam pokazali kako im izgledaju radni stolovi tijekom rokova...


Pitali smo se kako izgleda učenje studenata uz ljubimce pa smo ih pitali da nam pošalju fotke. Kako se ne bi sami topili od slatkoće, fotke marljivih mačaka i psića odmah smo morali podijeliti s vama:

Maziti ili maknuti?


Studentica Ekonomskog fakulteta u Zagrebu rado uči sa svojom micom Krezumicom. Kaže da njena ljubimica uvijek za vrijeme rokova radi istu radnju – leži po skriptama. Još uvijek je u nedoumici smeta li joj to ili joj je slatko pa ju gleda i dvoumi se što da napravi. Treba li ju maziti ili maknuti.Foto: privatna arhiva

"Taman se zalaufam, ona došeta odnekud izvana, prvo pregleda što radim pa se popne na stol. Onda napada olovke, tehničke i markere i kad joj dosadi samo se ispruži i legne preko svega. Žao mi ju dizati, pa si mislim, \'a idem malo gledati tv\'", kaže nam studentica.

Studentica Odjela za kulturologiju u Osijeku pokazala je kako izgleda njen mačak Loki kada krene učenje.

Foto: privatna arhiva

Naša studentica u Danskoj trenutno uči danski jezik u jednoj gimnaziji. Njen tromjesečni psić Dova koji je odnedavno punopravni član njene obitelji, svaki put se fino smjesti na krevet gdje ona najčešće uči.

Foto: privatna arhiva

"Budući da Dova ne poštuje privatni prostor i mora biti u centru pažnje, često završi ležeći na knjigama i skriptama ili se pokušava \'utrpati\' u krilo dok čitam. Naravno, to mi ne olakšava učenje, ali je simpatično i slatko i ne mogu se naljutiti na nju", komentirala je studentica.

Studentica Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Osijeku pokazala nam je kako njena mačka s njom uči formule. Nadamo se da je mica nešto i naučila u slučaju da bude neki kvar s električnim instalacijama u stanu.


Foto: privatna arhiva

"Cicana se uvijek zalijepi za mene dok učim pa joj skripte i papiri s formulama postanu novi krevet. Meni to naravno ne smeta nego uživam. Nadam se da je nešto od formula i zapamtila!", rekla nam je studentica.

Samojed Medo rado uči sa svojom gazdaricom, inače studenticom Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. On svoju slatku njuškicu rado "zabada" u skripte jer mora biti aktivno uključen u proces učenja!

Foto: privatna arhiva

"Kad ja učim s Medom u blizini, to uvijek završi ovako kako je prikazano na fotki. Medo mora biti uključen u taj proces aktivno – dok ja čitam gradivo, on mi daje šape ili ih barem položi na skriptu. Većina skripti ima njegove otiske, ali moram priznati da mi to uopće ne smeta, kao ni njegovo ometanje. Učenju daje neku čar i neodoljivo je sladak u toj maznoj i \'zločestoj\' fazi. I vjerovali ili ne, njemu prije dojadi učenje nego meni!", prokomentirala je studentica.

Mačka na skripti koja je studentici Pravnog fakulteta u Splitu je glavna zvijezda ovog stola!


Foto: privatna arhiva

Studentica Filozofskog fakulteta ima svoju micu Seven. Kako nam kaže, ona joj redovito sjedne na laptop dok uči pa studentica to tumači kao da joj je rekla "za danas ti je dosta učenja".

Foto: privatna arhiva

Polaganje državnog stručnog ispita sigurno bolje prolazi uz ljubimca pa tako i Loki zna gdje treba leći – na skriptu naravno!

Foto: privatna arhiva

Iris Ban-Krošelj, studentica prava te ujedno predsjednica Udruge studenata Pravnog fakulteta u Zagrebu za pravnu zaštitu životinja "Animalex", pokazala nam je kako ona uči uz svoje pse i mačke. Kaže da joj ne smeta kada su ljubimci s njom kada uči, zapravo im zavidi.Foto: privatna arhiva

"Ne smeta mi kad moji ljubimci rade te poze kraj ili na knjigama. Zavidim im i onda si naglas kažem: \'Želim biti svoj pas bar na jedan dan!\' Onda dalje mislim kako je njima lijepo, kako drugi psi čitav život žive na lancu...pa me to ponekad odvrati od učenja. Onda ih mazim, pričam s njima...nigdje kraja. Na kraju im dosadim pa bježe od mene. Ukućani me zovu Elvira. Ali najsmješnije mi je kad učim pa odem iz sobe i onda se vratim i vidim Ramonu razvaljenu kraj knjiga sa sve četiri noge u zraku...i još mi maše repom. Blago njima", kazala nam je predsjednica udruge "Animalex".

Mačak u stopu prati i studenticu Fakulteta političkih znanosti i to baš za vrijeme učenja. Pogledajte kako je sladak! Kako učiti uopće uz takvog krznenog slatkiša na stolu?

Foto: privatna arhiva

"Ponekad bi me stvarno smetalo kad bi mi mačak hodao po stolu i grickao olovke ili se igrao markerima, ali u većini slučajeva zapravo nisam ni učila kako treba pa je mačak bio samo dobar izgovor", ispričala nam je studentica.

Bivša studentica Ekonomskog fakulteta u Osijeku pokazala nam je kako je izgledalo njeno učenje s mačkom.

Foto: privatna arhiva

Na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu studira studentica koja sigurno lakše uči uz ovaj krzneni slatki prizor na skriptama!

Foto: privatna arhiva
Za kraj, studentica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta pokazala nam je što se događa na njenim skriptama i knjigama kada krene s učenjem. Odmah se psić i maca pomire!

Foto: privatna arhiva

Nadamo se da je ovaj članak nekome popravio dan pa ako ste u mogućnosti – svakako pomazite svog ljubimca!

Ivana Petrić
foto: privatna arhiva/Pixlr

Još vijesti