Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Čisti li netko ove studentske sobe!? Našla izgubljeni indeks bivše stanarke Save nakon godinu dana

Svakom studentu je srce barem jednom stalo kada nije mogao pronaći indeks ondje gdje ga je ostavio. Nije da strahujemo jer smo u tom slučaju 'izgubili' ocjene i potpise nego zato jer za novi indeks moramo iskeširati popriličan novac, baš kao i ova stanarka najvećeg zagrebačkog doma.

13. lipnja 2017 14:47
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Najnoviji dokaz koji potvrđuje da se "čuda ipak događaju" je priča o indeksu koji je nova stanarka u sobi na Savi pronašla ispod kreveta. Taj indeks pripada bivšoj stanarki koja je prošle godine stanovala u toj istoj sobi doma "Stjepan Radić" i koja ga je izgubila. Barem je tako mislila sve dok ga nije pronašla "nova" stanarka i to godinu i pol dana nakon što ga je vlasnica zametnula u vlastitoj sobi.


Foto: Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"/M.G.

Ispod kreveta očito nitko ne čisti


Naime, studentica M.G. pronašla je pod krevetom izgubljeni indeks studentice V.K. pa to objavila na Facebook grupi doma ne bi li se vlasnica pronašla. Nažalost, indeks je pronađen više od godinu dana kasnije što znači da je V.K. već napravila novi indeks i za to dala približno 400 kuna. Studentica nam je ispričala da je gotovo cijeli dom "pretumbala" kako bi pronašla indeks pa joj nije jasno kako joj je promakao kada je bacila pogled ispod kreveta. Druga studentica ga je pronašla prašnjavog sasvim slučajno kada je tražila papir koji joj je odletio pod krevet.

...Sila ne pita: Zaigrali belu bez papira pa izvukli - indeks...


"Pomaknula sam krevet da dohvatim papir koji mi je ondje odletio te vidjela da ispod viri indeks. Razmišljala sam otkud indeks dolje, znam da je moj uvijek u ladici. Otvorila sam ga kako bih vidjela je li moj ili cimeričin pa sam shvatila da nije ni od jedne ni od druge. Prvo sam se smijala pogotovo kada sam shvatila da je taj indeks tu još od lipnja prošle godine jer sam se ja ovdje uselila u rujnu. Bio je pun prašine jer očito čistačice ne čiste pod krevetom preko ljeta", kaže pronalazačica indeksa M.G.

Na Facebook grupu doma na Savi objavila je indeks kako bi pronašla vlasnicu, ali i da se drugi malo nasmiju.

Troškovi izrade novog indeksa penju se i do 400 kuna


Studentica V.K. je nažalost morala iskeširati dosta love za novi indeks, a kako kaže sve živo je pretražila da ga nađe. Pretpostavlja da ga nije pronašla zbog selidbe jer je bila u žurbi, a tvrdi da je taj indeks davno prekrižila. Novi indeks koštao je 100 kuna, objava u Narodnim novinama 35 kuna, a k tome je na račun fakulteta morala uplatiti dodatnih 285 kuna.

...Zagrebački studenti genijalnom zanimacijom protiv stresa: U domu napravili neponovljivi ping pong stol...


"Dobro pitanje je kako ga sama nisam našla kada sam tražila indeks. Bila sam uvjerena da sam sve pretražila, išla sam u Upravu, kod zaštitara, gledala vani po dvorištu doma da mi negdje nije ispao, u drugom paviljoni, ali bezuspješno. Kao da je u zemlju propao, ali ja mislim da se to dogodilo prilikom selidbe. Dom se obnavljao i mogli smo se useliti tek negdje u siječnju. Ja sam uselila odmah prvi dan otkad je useljenje bilo moguće. Paviljon 7 u kojem sam živjela nije bio obnovljen pa sam uselila u paviljon 2 i tamo bila nekoliko dana. Kada je paviljon 7 bio gotov tamo sam se uselila u sobu 225, a između selidbe jedna djevojka i njena cimerica zamolile su mene i moju cimericu da se zamijenimo za sobe. Pristale smo pa smo se morale preseliti u sobu 226, a prije toga smo selile iz stana pa u drugi paviljon i vjerojatno sam u tim selidbama zametnula indeks", prepričala nam je V.K.


Izvor: ezadar.hr

Kada je vidjela da je "otpisani" indeks ipak pronađen bila je blago šokirana te se smijala. Nažalost, kada je izgubila indeks djevojka je bila zadnja godina fakulteta i ostalo je samo pet mjeseci do kraja semestra.

"Nakon što sam vidjela da je studentica objavila fotku mog indeksa nakon godinu i pol dana, nisam vjerovala da je to moguće. Smijala sam se k\'o budala jer je jako smiješna cijela situacija. Lijepo je znati da zapravo nije nikada bio izgubljen i da nisam luda jer znam da sam ga tada vidjela negdje u sobi, samo se nisam mogla sjetiti gdje", kaže djevojka.Budući da je cijela priča komična, V.K. je za kraj poručila ljudima koji misle da su izgubili indeks da pomaknu krevet do kraja jer indeks očito ima noge.

Ivana Petrić
foto: kolaž (Arhiva/MojFaks, Facebook@Studentski dom "Stjepan Radić" - "Sava"/M.G.)

Još vijesti