Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Kako razviti svoju inteligenciju tijekom života? Znanstvenici s MIT-a imaju 5 savjeta koji vam mogu pomoći

IQ je većinom fiksan, ali inteligencija ovisi o kontekstu i vašem pristupu.

5. studenog 2020 16:54
Kako razviti svoju inteligenciju tijekom života? Znanstvenici s MIT-a imaju 5 savjeta koji vam mogu pomoći

Kako razviti svoju inteligenciju tijekom života? Znanstvenici s MIT-a imaju 5 savjeta koji vam mogu pomoći Foto: MojFaks

Iako ne možete utjecati na to kako ćete se roditi i hoćete li biti genijalac od rođenja, možete utjecati na razvijanje svoje pameti tijekom života. Naučnici s MIT-a proveli su studiju o tome kako da budete kreativni, promišljeni i moćni u svijetu u kojemu su problemi izuzetno kompleksni.

...Stisni šaku i bulji u zid: Najbizarniji savjeti za učenje koji – navodno – stvarno djeluju...


Ovo su samo neke od teza, kratko opisane, a koje vam mogu pomoći da izvučete svoj intelektualni maksimum u svakoj situaciji.

Neprestano povezujte


Nikada ne čitajte pasivno. Bilježite, stvarajte modele, razmišljajte i što više povezujte stvari dok čitate. Radite ovo čak i za stvari koje smatrate da su uvod ili osnova.
Ova tehnika razvija vašu kreativnost i poboljšava sklonost da brzo zaključujete i rješavate probleme na nesvakidašnji način.

Naučite kako učiti


Jedan od najbitnijih talenata 21. stoljeća ogleda se u mogućnosti da skoro sve možete naučiti i saznati u skoro svakom trenutku. Sve je na dohvat ruke, ili na klik i dodir.
Razvijajte ovaj talent i naučite kako vaš mozak radi. Svako novo učenje proširuje vašu memoriju i unapređuje znanja.

Napravite mapu nepredviđenih situacija


Ovo je jednostavna, ali moćna ideja o kojoj mnogi ne razmišljaju, a trebali bi. Zapišite sve svoje ideje i stvari koje trebate realizirati i postići. Tu definirajte stvari koje ovise o drugima.

...FOTO Knjige u tuš kadi, noge na zidu: Ovo su najluđi položaji u kojima uče domaći studenti - kad stvarno zagusti...


Zatim nađite stvari koje ni o kome ne ovise, a koje su važne i koje možete samostalno završiti. Upravo njih završite prve.

Ubrzajte s neuspjesima


Možda prvi put uprskate, ali napravite to brzo, a onda nastavite dalje. Pokušajte shvatiti što je dovelo do greške, da biste znali kako to spriječiti sljedeći put, zatim produžite dalje. Uklonite grešku s puta.

...Mali trikovi čuda čine: savjeti za bolje učenje!...


Zapisujte najbolje


Kako razvijate svoje vještine, zapisujte najbolje poteze i protokole kojih ste se držali. Tako nešto dobro i konstruktivno može postati vašom rutinom.

izvor: biznisinfo.ba