Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Ošamarila i ugrizla studenticu: Kradljivica crne kose 'operira' po domu

Nije tajna da s dolaskom lijepog vremena lopovi kradu bicikle parkirane van paviljona i da se sumnjive osobe često motaju hodnicima domova, ali ovo je prvi puta da je situacija eskalirala.

21. veljače 2017 11:07
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Već smo pisali o slučajevima pokušaja krađa i krađa kada nepoznate, sumnjive osobe uspiju ući u studentske domove pa pretražuju sobe studenata u nadi da će u njima naći nešto vrijedno što se može prodati na crnom tržištu.

Svakog proljeća iz dvorišta domova nestane i po nekoliko desetaka bicikala, a svakih nekoliko mjeseci u javnost dospiju i priče o uspješnim ili manje uspješnim provalama u studentske sobe.


...Uz kamere i zaštitare u studentskim domovima - bicikli ipak postaju plijenom lopova...


Ovaj put, susret stanarke doma \'Stjepan Radić\' i višestruko prijavljivane 47-godišnje zagrebačke kleptomanka E. D. kulminirao je i fizičkim nasiljem.


Dok je u subotu oko 21 sat izlazila s ukradenim novčanikom iz studentske sobe koju koristi 21-godišnja studentica Ž. V., u hodniku je zaustavljena. Zahvaljujući pribranosti pokradene studentice, ali i njezine brze reakcije, kleptomanka duge crne kose koju često znaju viđati u studentskim krugovima spriječena je u bijegu nakon što je i fizički napala studenticu, objavljuje Jutarnji list.


...Jeste li ga vidjeli? Lopov hara po Cvjetnom i krade novac - objavljena i fotografija...


Kradljivica je počela operirati oko 20:30 sati po četvrtom paviljonu studentskog doma. Jedna studentica je uočila da ide od vrata do vrata pa ju je upitala što treba. Očevici tvrde da je tada rekla da traži nekoga, izmislivši pritom ime i prezime, pa su pretpostavili da je nečija rođakinja. Panika je nastala tek kada ju je jedna od studentica vidjela kako izlazi iz sobe Ž. V., koja je u to vrijeme bila na terasi u blizini sobe.


..Krao torbice, ulazio u sobe studenata: Uhićen čovjek koji je harao domom na Savi...


Pokradena studentica je shvatila što se dogodilo i dala se u trk kako bi spasila svoje stvari. Uhvatila je ženu za bijelu torbu i zahtijevala da joj pokaže što je uzela, dok su druge studentice potrčale alarmirati zaštitare koji čuvaju upravnu zgradu.


Nakon što se nekoliko minuta hrvala sa studenticom, shvativši da dolaze zaštitari koji će je predati policiji, E. D. je izvadila ukradeni novčanik iz torbe preklinjući Ž. V. da je pusti. No, kako navode očevici, Ž. V. nije popuštala jer nije znala je li to sve što je ukradeno.


U pokušaju bijega E. D. ju je tada prvo ošamarila, pa kad joj studentica nije pustila ruku, ugrizla ju je. Na sreću, tada stiže zaštitar doma koji je nazvao 192 te je nepozvanu gošću zadržao do dolaska policije. Kradljivica je odvedena u policijsku postaju na kriminalističku obradu te je kazneno prijavljena za krađu.


Incident su za Jutarnji potvrdili i iz PU zagrebačke, kao i informaciju da su jednu žensku osobu doveli na kriminalističko istraživanje. Upućeni u aktivnosti 47-godišnje kršiteljice zakona koja živi u krugu od 500-tinjak metara od studentskog doma kažu da se pokušava infiltrirati u studentske krugove, a nekad zna biti i viđena kako objeduje u menzama.


Bilo da se radi o kroničnom pomanjkanju službenika zaštitarskih tvrtki koji bi mogli bolje osiguravati prostorije i dvorišta doma ili pak nemaru studenata koji ne zaključavaju vrata soba niti ulazna vrata paviljona, nije na odmet ponoviti ono što nam, kad god mu se obratimo za komentar nemilih događanja, ponavlja upravitelj smještaja na \'Savi\', Boženko Ćosić: "Ovim putem bih zamolio studente da zaključavaju vrata svojih soba čak i kada su u sobi te kada odlaze na tuširanje. Osim toga, trebaju obavezno zatvarati protupožarna vrata. U slučaju da studenti zapaze nešto sumnjivo neka odmah pozovu naše zaštitare i problem ćemo riješiti."


Stoga još jednom napominjemo: potrebno je zaključavati vrata sobe čak i kad nakratko izlazite pa čak i ako cimer/ica u sobi spava. Također je potrebno obratiti pozornost na zaključavanje ulaznih vrata paviljona, kao i protupožarnih vrata. Svakako bi bilo poželjno u telefonski imenik \'ubaciti\' brojeve zaštitara, portira ili bilo kojeg djelatnika vašeg studentskog doma kojemu se možete obratiti čim primijetite nešto sumnjivo.


L.B./izvor: Jutarnji list

foto:Facebook@Spotted: Studentski dom Stjepan Radić