Mojfaks.hr u Nakon predavanja

'Postao sam živi mrtvac': Studenti nam ispričali u što ih je studiranje pretvorilo

Ljudi koji studiraju vjerojatno svoj život mogu podijeliti na 'prije' i 'poslije' faksa jer dobro znaju koje su promjene nastupile tijekom studija. Premda neki možda smatraju da se nisu puno promijenili od prve godine faksa, to nije tako jer kao što znamo, normalno se s godinama promijeniti. Osobito nakon iskustva kao što je studiranje.

22. studenog 2018 16:38
'Postao sam živi mrtvac': Studenti nam ispričali u što ih je studiranje pretvorilo

'Postao sam živi mrtvac': Studenti nam ispričali u što ih je studiranje pretvorilo Foto: MojFaks

Sjećate li se kakva ste osoba bili prije studiranja? Vjerojatno se sjećate, a kada bacite oko na "prošlog sebe", sigurno ćete zamijetiti koliko ste se promijenili do danas. Promjena je sasvim normalna, isto kao što nismo ostali isti kao u osnovnoj školi nakon što smo krenuli u srednju. Realno, nakon mnogih iskustava nismo isti, a ni ne bismo trebali biti.

Foto: Darko Ba/MojFaks

Na tu temu smo razgovarali sa studentima različitih fakulteta pa ih zamolili da dovrše rečenicu koja glasi: "Studiranje me pretvorilo u_________". Ovo su neki od njihovih kratkih odgovora pa ih možete usporediti sa svojim odgovorom jer ga sigurno imate:

"Studiranje me pretvorilo cold motherfuckera!" studentica Pravnog fakulteta.

"Faks čovjeka koji ne trpi s*anja od drugih. Nažalost tako je, ništa motivirajuće..." student Prirodoslovno – matematičkog fakulteta.

"Studiranje me pretvorilo osobu punu inata, da im dokažem da ipak nije tako beznadno i da se može naći posao i u struci unatoč obeshrabrivanju profesora"
bivša studentica Fakulteta političkih znanosti.

"Studiranje me pretvorilo totalno u profesionalno njuškalo" studentica Filozofskog fakulteta."Pretvorilo me u sretnika s najboljim ljudima oko sebe kojem je ovo najbolje razdoblje u životu" bivši student Akademije dramske umjetnosti.

"Pretvorilo me u depresivno razočaranu osobu koja ponekad uživa malo veselja. Jedva me prošlo sve to. Prvo studij za stručne studije Split pa Odjel za matematiku Osijek. Split me razočarao totalno, depresivna. Osijek je bio lakši malo ali vratila se doma s mišljenjem da sam nesposobna. Puno stvari se izvrtjelo. Sad je lakše, samo što sam izgubila dvije godine"
studentica Odjela za matematiku.

"Faks me pretvorio u osobu koja se više ne nervira oko nepravde" studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

"Pretvoren sam u magistra koji ne vjeruje u svoju struku" bivši student Pravnog fakulteta."Studiranje me pretvorilo frustriranog idiota, skromno priznajem!" student Pravnog fakulteta.

"Uf, faks me pretvorio u party životinju. Na faksu mi je bilo dosadno pa sam tulumario svakom prilikom" bivši student Stomatološkog fakulteta.

"Prvo me studiranje pretvorilo u alkosa, onda učinilo asocijalnom, na kraju nesretnom jer mi ne daju završit..." studentica Filozofskog fakulteta i Odjela za kulturologiju.

"Faks me pretvorio u savršenog kandidata za kvizove"
studentica Filozofskog fakulteta.

"Studiranje me pretvorilo u jaču i čvršću osobu. Ali isto tako mi je prvo moralo uništiti živce jer ipak...zašto ne? Right?" studentica Odjela za turizam i kulturologiju.

"Studiranje me pretvorilo u živog mrtvaca" student Pravnog fakulteta.


...\'Studiram već 3 godine, a i dalje ne znam zašto\': Studenti nam ispričali što im i dalje nije jasno iako već godinama studiraju...


...Dobra linija, jetra, dostojanstvo: Domaći studenti otkrili što im je sve \'uništeno\' tijekom studija...Ivana Petrić
foto: Darko Ba/MojFaks
Još vijesti