Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Ima i gorih stvari od koronavirusa. Recimo, ova studentska soba u Splitu koja košta 110 eura mjesečno

Početak fakultetskog obrazovanja često uključuje odlazak u drugi grad i život u studentskom domu. I dok nam je glava prepuna misli o tome kakva će nam biti nova cimerica, kako preseliti svoj život u nekoliko kofera, kako ću i gdje štrebati – onaj prvi trenutak ulaska u studentsku sobu – zna nas ostaviti bez riječi.

28. veljače 2020 16:33
Ima i gorih stvari od koronavirusa. Recimo, ova studentska soba u Splitu koja košta 110 eura mjesečno

Ima i gorih stvari od koronavirusa. Recimo, ova studentska soba u Splitu koja košta 110 eura mjesečno Foto: MojFaks

Takav susret sa svojim novim domom, putem fotografija predočio nam je jedan student iz Splita. Naime, on je dobio sobu u Hostelu Spinut

...Početak blokade domova? Nova odluka Uprave: Zbog koronavirusa nitko vam NE SMIJE doći u posjetu i prenoćiti...


"Kada sam došao u sobu, bio sam zgrožen onime što vidim. Neko je prije mene već tu živio, ali kada sam došao – nije bilo nikoga. Po cijeloj sobi bilo je prašine, jastuk je bio smeđ od prljavštine. Kad sam ušao u kupaonicu bilo je još gore. Po cijelom zidu, plafonu i pločicama bilo je plijesni”, govori nam ovaj student koji želi ostati anoniman. 


foto: privatna arhiva


foto: privatna arhiva


...Neželjeni gost: Stanarka zagrebačkog studentskog doma pronašla mrtvog miša u kupaonici...foto: privatna arhiva


...GRIJANJE JOŠ UVIJEK NE RADI, ODUZELI IM GRIJALICE: Studenti iz ovog zagrebačkog doma strave uče u jaknama, a to nije jedini problem...foto: privatna arhiva

Ovakav luksuzni doček, studenti plaćaju 50 kuna po noći do 1. ožujka, a tada, za cijenu sobe, treba izdvojiti 115 eura mjesečno. Svaki student koji živi u studentskom domu, dužan je i samostalno čistiti sobu i truditi se da je u njoj kakav-takav red, naročito jer u sobi nismo sami. Student koji nam se javio govori nam da se žalio Upravi doma na stanje zatečeno u sobi. 

...Revoltirani student objavio fotografiju prljavog umivaonika i pozvao kolege na red: \'U domu se da živjeti, ali ne ovako\'...


"Rekli su mi da će doći i pospremiti, što su i napravili jutros. Međutim, ono što me dočekalo je zaista uznemirujuće i nešto što nisam očekivao, te mislim da će morati još dva puta dolaziti da taj nered pospreme", govori naš sugovornik. 

Ako studenti izdvajaju tolike novce za život u domu, trebalo bi se više računa voditi o usluzi koju studenti trebaju dobiti, a čista soba osnova je toga.

A.Z.
foto: privatna arhiva

Još vijesti