Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Nemoguća misija! Student 2. godine ne može naći prijatelje u domu: 'Svi su u grupicama, ne možeš nikoga upoznati...'

Život u studentskom domu mnogima je lak upravo zbog osjećaja zajedništva i konstantnog druženja s ljudima. Nekim studentima je dovoljno da izađu na hodnik doma ili u dvorište pa da upoznaju ljude i 'skompaju' se s drugim stanarima dok drugima trebaju godine kako bi uopće pronašli pravu ekipu u domu za druženje.

8. svibnja 2018 12:33
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Je li sklapanje prijateljstava u domu zaista tako teško? Neki bi sigurno na postavljeno pitanje bez razmišljanja odgovorili negativno, ali jedan student, koji se u vezi svojih problema obratio Redditu, definitivno ne misli tako. Iz njegove objave vidljivo je da se još ne snalazi najbolje u studentskome životu na koji se još uvijek privikava jer kako kaže, "jako se sprijateljio s cimerom, ali on je pao godinu te se vratio kući".

...Podsjećaju na obitelj i prijatelje: predmeti koji studentima pomažu kad presele u novi dom...


...9 razloga zašto su prijatelji s faksa frendovi za cijeli život...


Student kaže da je na drugoj godini teškog fakulteta i da mu ide okej, no, problem je što mu svaki dan izgleda isto – čita literaturu, uči stručne izraze, vježba sviranje gitare te se bavi fizičkom aktivnošću. No, ipak, najveći problem mu je život u domu. Budući da je iz Srbije, dom žargonski naziva "studenjak".

Nemoguće mu se sprijateljiti u domu


"Tko mi kaže da je studenjak dobar za socijalizaciju očigledno je studirao prije jedno 20 godina. Ne možeš doslovno nikoga upoznati, svi su u grupicama. I da upoznaš nekoga to kasnije stanu samo na \'ćao ćao\'", napisao je student.


Izvor: Reddit

Vjerujemo da se brojni studenti iz doma ne bi složili s ovim mladićem, ali ono što se definitivno može zaključiti iz cijele njegove objave na Redditu jest da je upao u krizu u kojoj se nađe gotovo svaka mlada osoba. Nije siguran kojim smjerom ide njegov život te hoće li ikada više imati prijatelje na fakultetu ili djevojku te preispituje isplati li se to sve skupa. Kasnije će vjerojatno vidjeti da se isplatilo, a mi se nadamo da će upoznati prave ljude u domu koji će mu pokazati da odnos sa sustanarima ne mora biti samo na "ćao ćao". Slično su mu savjetovali i ljudi u komentarima.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Spotted: Studentski dom Stjepan Radić