Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Više 'ispeglate' i u menzi: Skuhajte sami ova super jela – neka za manje od 13 kuna

Kao brucošima, svima nam je studentska menza bila apsolutni hit. Velik izbor gotovih jela, jogurta, pudinga i sokića za smiješno malo novca otvorio je novo poglavlje naših života uz pitanje: 'Pa kako ne'ko može biti nezadovoljan ovime?!'

15. ožujka 2021 18:21
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prolazili su tako dani, mjeseci pa i godine svakodnevnih posjeta različitim menzama. Jelovnici su ostajali nepromijenjeni, a zasićenje istim i sličnim kombinacijama hrane sve veće. Prvotno oduševljenje menza-hranom zamijenilo je pitanje – "Hoću li ikada naučiti kuhati?"


Guglanje recepata za svaki džep, jednostavnih jela od sastojaka koje svatko ima u svom frižideru znalo je dovesti do očaja kad shvatimo da to što navodno svatko ima u frižideru predstavlja jaja japanske prepelice s dodatkom korijandera koji raste na isušenim poljanama zapadnoga Nila. Šalu na stranu, sigurni smo da su kulinarski počeci svakome bili teški ili se samo činili kao da je nemoguće financirati sve sastojke kako bismo došli do ukusnog i kvalitetnog obroka.


...Kralj trošenja u menzi: Razgovarali smo s legendicom koja je za jedan ručak ispeglala rekordan iznos na iksici FOTO...


Srećom, uz malo istraživanja, moguće je doći do recepata koji će zadovoljiti dnevni unos nutritivno bogatih namirnica, a pritom neće dodatno stanjiti vaš studentski budžet. Donosimo vam nekoliko food blogera/tiktokera/instagramera koji su se pobrinuli da svačiji kulinarski početak ostane zapamćen u dobrom svjetlu, a možda nas svoj popis dodate još jedan hobi koji će postati antistresna terapija. Garantiramo da se ni cimeri neće žaliti...


...Svi žele nešto s ražnja! Veliko istraživanje otkrilo koja su jela uvijek grozno pripremljena, a koja obožavate, kao i lude prijedloge što biste željeli jesti ubuduće...


Ako vam je tjestenina na vrhu prehrambene piramide


Ako vam je tjestenina i/ili tijesto na sve načine i dalje pri vrhu piramide prehrane, predlažemo da posjetite profil kla.pet koja ne prestaje osvajati simpatije Tik Tok publike. Iako smo izdvojili njezin recept za jednostavni ručak, provjerite i ostale recepte! Možda se odvažite isprobati napraviti svoj kruh ili pak neki od specijaliteta japanske kuhinje.


Kad vas uhvati žudnja za maminom kuhinjom...


Poželjeli ste pojesti nešto toplo, nutritivno bogato, baš onako kao da je mama skuhala? Vedran s bloga Začinjeno s ljubavlju ima prijedlog - rižoto s tikvom i slaninom. Jelo koje će vas zagrijati u ovim zadnjim trzajima zime je jednostavno šteta propustiti. Bacite oko, same fotografije natjerat će vas da se primite štednjaka.

A ručak za 13 kuna?


Visok je datum, svi prihodi su na izmaku, a želite pojesti nešto fino i na žlicu. Mislite da je menza jedino rješenje? Prevarili ste se. Predstavljamo vam Instagram profil djevojke Ane @rucakza 200dinara. Pronaći ćete ondje isprobane recepte za čije ćete sastojke morati izdvojiti nešto manje od 13 kuna!



Šećer na kraju – keksi od samo tri sastojka. Postanite zvijezda svih domskih okupljanja uz ove keksiće koji neće oduzeti puno vremena, a u još manje će nestati!

Još vijesti