L.B. u Nakon predavanja

Ekipa s PBF-a najbolje vari: Ove subote moći ćete probati njihovo PRVO STUDENTSKO PIVO

Prvo studentsko pivo stiže baš na vrijeme – taman pred ispitne rokove.

25. svibnja 2021 18:12
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Pivo – dobro je za proslaviti prolaznu ocjenu na ispitu, ali i ublažiti tugu u slučaju pada i blama pred profesorom. Srećom po sve ljubitelje piva, posljednjih nekoliko godina donose nam renesansu varenja pa tako nikada nismo imali veći izbor na raspolaganju – od craftica do masovne proizvodnje – u kafićima i na policama dućana ponuda nikad nije bila raznolikija.


Stoga je vrijeme da i studenti dobiju svoje pivo, "za studente od studenata, ali i za sve one koji se tako osjećaju", kako poručuju iz Studentske pivarske udruge.


Iza prvog Studentskog piva stoji mlada ekipa studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Iako postoje svega tri mjeseca, u svojim su "redovima" okupili mlade nade hrvatske pivarske scene, homebrewere, znanstvenike u nastajanju, entuzijaste, kreativce i društvenjake. Krenuli su s idejom - postići interdisciplinarnu suradnju među studentima, pokrenuti kuhanje piva kao stručnu praksu, održavati radionice i edukacije, posjećivati pivarsku industriju i ostvarivati niz kolaboracija.


Ove subote niz grla znatiželjnih poteći će prvo studentsko pivo. Foto: screenshot via Facebook@Fakin Craft Bar/Beeram Studentsko


Ove subote, 29. svibnja u Fakin Craft Baru,SPU predstavlja svoje prvo pivo nastalo u suradnji s majstorima iz domaće craft pivovare Lepi Dečki Brewery. Kako kažu, pripremili su vam jedan lagani i osvježavajući blonde ale, fermentiran belgijskim kvascem i "začinjen" Cascadeom. Ako ne znate što sve ove riječi znače, nema veze, jer zvuči pitko i ukusno.


Za pola litre točenog morat ćete izdvojiti 15 kuna, a imate prilike kući ponijeti i majice, torbe i otvarače. Klopa je na popustu, DJ za pultom.


"Družimo se od 14 do 22 h! I naravno, s veseljem vas očekujemo, bili studenti ili ne. Dođite, naručite, pijte i podržite mlade nade hrvatskog craft pivarstva", poručuju iz Udruge i Fakin Craft Bara.

Još vijesti