Mojfaks.hr u Nakon predavanja

Hrvatski student-servis odgovara na mailove u rekordnom roku i objavljuje memeove na Fejsu? Da, i to postoji!

Facebook grupe za pronalazak studentskih poslova nisu slučajne – one su tu jer ponuda koju većina hrvatskih studentskih centara ima jednostavno nije adekvatna, a u studentskim krugovima već je dobro poznato kako i susretljivost zaposlenika nije 'adut' ovih centara. Vjerovali ili ne, ali pronašli smo jedan hrvatski SC, onaj u Osijeku, koji, osim što odgovara na sva studentska pitanja, na svakodnevnoj bazi objavljuje memeove i slike koje bi mogle oraspoložiti njihove korisnike!

6. studenog 2019 16:32
Hrvatski student-servis odgovara na mailove u rekordnom roku i objavljuje memeove na Fejsu? Da, i to postoji!

Hrvatski student-servis odgovara na mailove u rekordnom roku i objavljuje memeove na Fejsu? Da, i to postoji! Foto: MojFaks

Otkrili smo i tko stoji iza ove tako susretljive Facebook stranice Studentskog centra u Osijeku, a njen rukovoditelj, Tihomir Milinović, u kratkom je roku odgovorio i na sva naša pitanja.

Facebook stranica je uspostavljena prije sedam godina i dosad je prikupila oko 19.000 pratitelja, brojka kojom se ni \'veliki Zagreb\' ne može pohvaliti. Kako nam Milinović govori, prvobitni cilj stranice je bilo postavljanje oglasa za studentske poslove, ali je shvatio kako će ti poslovi do studenata doći jedino ako je stranica ažurna i puna raznovrsnih informacija.

"Prvo sam koristio svoje kćeri kao mentore, ali sam shvatio kako Facebook funkcionira i kako privući naše studente na pravi način", govori nam kroz smijeh Milinović, inače i stalni autor novinarskih tekstova posvećenih upravo studentima.


Objavljuju čak i memeove


Fotografije izgubljenih ključeva, svakojaki podsjetnici za studente, pa čak i ankete koje trebaju studentima za izradu seminarskih i diplomskih radova, ovaj Studentski centar svakodnevno pokazuje koliko im je stalo do njihovih studenata. Jedna od njihovih dražih objava bili bi memeovi, a Milinović nam se pohvalio i kako je jednu sliku pogledalo oko 50.000 profila!Reakcije studenata su, kaže, odlične, a u svojih sedam godina rada na stranici gotovo nikada nije dolazilo do konflikata sa studentima.

"Studenti su uglavnom zadovoljni našim radom, a jedino kog smo ikada morali blokirati bila je jedna osoba koja nam je slala neugodne poruke vezane uz oglas o poslu hostesiranja kojeg smo objavili
", priča nam Milinović.


Sustav filtriranja poslova


Jedino čime studenti nisu zadovoljni, što piše i na nekim recenzijama stranice, bila bi ponuda poslova. Rukovoditelj nam objašnjava kako poduzetnici jednostavno u Osijeku ne mogu ponuditi istu satnicu kao i primjerice neki restoran u Dubrovniku, ali svejedno postoji određen sustav filtriranja poslova koje objavljuju.

"U principu mi prvi put objavimo svaki oglas, ali ako saznamo od studenata da taj poslodavac nije ispoštovao rok isplate ili neki drugi dogovor, mi sljedeći puta isti oglas nećemo objaviti", objašnjava Milinović. "Bilo bi glupo studentima ponuditi posao koji neće ispoštovati ono što nudi", napominje.

Ovaj Studentski centar jedan je od rijetkih koji je uveo ovakvu praksu komunikacije sa svojim studentima, a svakako je primjer ostalima u Hrvatskoj, pogotovo onima poput zagrebačkog, kojem zadnja objava na društvenim mrežama datira iz čak 2017. godine.

...Studenti ocijenili zaposlenike student-servisa: Evo gdje ćete uz ugovor dobiti smiješak, a gdje živčani slom...


...Mali studentski centri bolji od zagrebačkog: SC odgovoran za najviše studenata ima najlošiju Facebook stranicu...


P.H.
Foto: Darko Ba/MojFaks