Mojfaks.hr u Vijesti

Dva tjedna nakon poroda pisala kolokvij: studentica ekonomije dobila stipendiju 'Hrvatska može bolje'

Inicijativa Hrvatska može bolje dodijelila je stipendiju za studente i studentice – roditelje malog djeteta 'Hrvatska može bolje: obitelj i obrazovanje idu zajedno'.

18. listopada 2016 13:25
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Dobitnica stipendije je Leonarda Špiranec, studentica pete godine Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, koja će u razdoblju od listopada 2016. do srpnja 2017. primati mjesečnu stipendiju u iznosu od 1.200,00 kuna, ukupno 12.000,00 kn, objavljeno je na portalu Hrvatska može bolje.

"Stipendija će meni i suprugu pomoći financijski, ali više to osjećam kao priznanje za sve što sam dosad napravila. Iznenadila sam se što sam je dobila i drago mi je što sam prepoznata. Nema nas puno u ovakvoj situaciji koja nije lagana, a ovo stipendija je znak da nas se netko ipak sjetio", rekla je dobitnica stipendije Hrvatska može bolje Leonarda Špiranec.

...\'Obitelj i obrazovanje idu zajedno\': Objavljen natječaj za stipendiju koja podupire studente roditelje...


Riječ je novcu prikupljenom putem Crowdfunding kampanje za organizaciju prosvjeda podrške nastavku Cjelovite kurikularne reforme. Organizacije koje stoje iza Inicijative obavezale su se da će sav višak novca koji su prikupile za održavanje prosvjeda preusmjeriti u stipendiranje školaraca ili studenata.


foto: hrvatskamozebolje.org

Studentica Špiranec zadovoljila je sve potrebne uvjete dobivanja stipendije i ostvarila maksimalan broj bodova, uključujući i dodatne bodove po svim navedenim kriterijima.

...Posao, djeca i studiranje: je li ideja bezbrižnih studenata zastarjela?...


Dobitnica stipendije dijete je rodila na trećoj godini ekonomije, a dva tjedna nakon carskog reza izašla je na kolokvij iz kolegija Demografija, premda su joj profesori omogućili kasnije pisanje. Supruga Filipa, također studenta, upoznala je na fakultetu, a zajednički su odlučili kako neće pauzirati godinu jer su smatrali da će im tako biti lakše savladati sve prepreke.

...Kombinacija studija i trudnoće u Hrvatskoj je jako zahtjevna: Kako je biti mama-studentica?...


Odluka o izboru stipendistice je donesena temeljem prethodno objavljenih kriterija, koji su uključivali prosjek ocjena zadnje dvije godine studija i prijedlog ideje za osmišljavanje javnog događaja usmjerenog studentima, a dodatne bodove nosili su studiranje izvan mjesta prebivališta i aktivnosti u zajednici.

L.B./izvor: Hrvatska može bolje
foto: Pixabay

Još vijesti