V.K. u Vijesti

Dan žalosti na Sveučilištu u Splitu... U domu iznenadno preminula studentica Josipa: 'Postala si anđeo čuvar'

Danas je proglašen dan žalosti na splitskom Sveučilištu.

25. veljače 2022 10:57
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Tragična vijest potresla je splitsku akademsku zajednicu nakon vijesti o iznenadnoj smrti studentice Josipe, 23. veljače.


"Tužna srca vam javljamo da nas je u srijedu napustila naša studentica, stanarka doma, kolegica i prijateljica Josipa. Nema riječi koje bi mogle opisati tugu koju osjeća splitska akademska zajednica zbog ove naglo prekinute mladosti i svih njenih neostvarenih želja. Potreseni ovim događajem na cijelom je Sveučilištu ovaj petak proglašen Danom žalosti", napisao je Studentski centar Split na svojim službenim Facebook stranicama.


>>>Tužna vijest odjeknula Splitom – preminula posebna studentica Sveučilišta u Splitu<<<


"Draga Josipa, hvala ti što si za dio svog životnog puta odabrala naše sveučilište. Hvala ti što si na njemu vrijedno skupljala znanje i gradila svoje uspomene kao stanarka našeg doma", pišu uz izražavanje iskrene sućuti.


Uz Studentski centar, oglasio se i Studentski zbor Sveučilišta u Splitu. "Smrt ne postoji, ljudi umiru kada ih svi zaborave, ti si samo otišla u drugi dom, da se tvoja duša i misli oporave, postala si anđeo čuvar naše sreće i naše tuge, uvijek ćemo čuvati sjećanje na tebe", pišu na svojem Facebook profilu.


Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Josipa je preminula u studenstkom domu "Dr. Franjo Tuđman" u kojemu je i stanovala.




"Sveučilište u Splitu na čelu s rektorom prof. dr. sc. Draganom Ljutićem donijelo je odluku o proglašenju dana žalosti na ovoj visokoobrazovnoj instituciji kao i na svim njenim sastavnicama, za ovaj petak, 25. veljače, a povodom tragičnog događaja", pišu.


Studentski centar je u suradnji s Udrugom studenata herceg-Bosne organizirao prijevoz za sve studente koji žele otići danas u Ramu na posljednji ispraćaj drage kolegice.

Još vijesti