P.S. u Vijesti

Masovno ubojstvo na najpoznatijem češkom sveučilištu: Studenti se skrivali na krovu fakulteta

Motiv masovnog ubojstva još uvijek nije poznat.

22. prosinca 2023 09:49
U Češkoj proglašen dan žalosti

U Češkoj proglašen dan žalosti Foto: Canva

Strašna tragedija jučer se dogodila u glavnom gradu Republike Češke. Naime, u poslijepodnevnim satima došlo je do masovnog ubojstva u Pragu na Karlovom sveučilištu.

Naoružani napadač ubio je najmanje 14 ljudi, među kojima su i studenti Karlovog sveučilišta, kako piše CNN. Broj mrtvih konstantno raste zbog velike količine ranjenih u pucnjavi, a najmanje 10 njih i dalje se bori za život zbog teško ugroženog stanja.

Prema prvim izvješćima policije, napadač si je oduzeo život nakon napada, a osumnjičenim se smatra 24-godišnji student filozofije Karlovog sveučilišta. Naime, imao je dozvolu, kao i nekoliko komada vatrenog oružja, piše CNN.

Iako napadač još uvijek nije službeno identificiran, zbog težine njegovih ozljeda počinjenih, najvjerojatnije, samoubojstvom, policija vjeruje kako se radi o već spomenutom 24-godišnjaku.

No, prije njegovo užasnog nauma kojeg je počinio na svojem fakultetu, češke vlasti objavile su dojavu da je napadač prije pohoda ubio vlastitog oca u rodnom gradu Hostounu, koji je od Praga udaljen otprilike 160 kilometara, a nakon toga krenuo je na krvavi pohod u glavnom češkom gradu.

Studenti se skrivali na krovu zgrade

Mnogi studenti uspjeli su se spasiti od napadača, a to je vidljivo i po fotografijama koje kruže na društvenim mrežama.

 

@dailymail Terrified students cower on a high ledge hiding from the Prague gunman. Other students were told to barricade themselves in classrooms #fyp #prague #shooter #news ♬ original sound - Daily Mail

 

Neki su uspjeli pobjeći, drugi su se sakrili u učionice čija su vrata zagradili namještajem, a neki su se čak popeli i na krov zgrade fakulteta gdje su se skrivali od napadača. Češka je, nažalost, zbog ove užasne tragedije proglasila dan žalosti za žrtve masovnog ubojstva.
 

Još vijesti