P.S. u Vijesti

Splitski student prijetio ubojstvom drugim kolegama preko interneta – sve otkrio američki FBI

Student je u istražnom zatvoru od travnja ove godine

24. srpnja 2023 11:31
Prijetnje preko interneta

Prijetnje preko interneta Foto: Canva

Podignuta je optužnica protiv splitskog studenta koji je u travnju ove godine drugim kolegama prijetio ubojstvom. 22-godišnjak je na jednoj od internetskih platformi nekoliko dana prije pisanja kolokvija objavio tekst na engleskom jeziku u kojem prijeti drugim kolegama da će, nakon napisanog kolokvija, počiniti ubojstva nad pojedinim studentima.

Kako prenosi Dnevnik.hr, opisao je kako bi trebala izgledati ta radnja, a prema optužnici, ona je ista kao i u knjizi poznatog autora Stephena Kinga pod nazivom „Bijes“. Posebnu prijetnju uputio je dvjema studenticama koje su ga, prema njegovim riječima, ismijavale cijelu godinu, dok će ostali biti sigurni.

FBI otkrio internetske prepiske

Za ove prepiske saznao je američki FBI koji je zatim kontaktirao hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova pa spomenuti kolokvij naposljetku nije ni održan. Za ovog splitskog studenta predlaže se kazna zatvora u trajanju po 10 mjeseci za svako optuženo djelo, što bi značilo da mu prijeti godinu i pol zatvora. Osim toga, neke je stvari i sam priznao, poput toga da je ovisnik o teškim drogama.

Pretraživao masovna ubojstva na internetu

Drugi njegovi prijatelji i svjedoci potvrdili su činjenicu da ovaj splitski student često gleda videa masovnih ubojstava i da u tome uživa, a to potvrđuje i istraga koja je otkrila kako je često pretraživao pojmove poput school shooting video, weapons, Filip Zavadlav i slično. Razlozi njegovih djela su nerealni zahtjevi njegove obitelji koji su rezultirali razvojem poremećaja ličnosti.

Branitelj ovog 22-godišnjaka smatra kako za sve navedeno ne postoje nikakve osnove te da bi se studenta trebalo pustiti iz istražnog zatvora na slobodu uz mjere opreza.

Nova StudiGO epizoda otkriva je li studiranje izvan Hrvatske toliko lagano kako svi tvrde →

 

 

Još vijesti