Anja Z u Vijesti

Tvrtka koja stoji iza 3 zagrebačka privatna doma gradi novi: U moderan kompleks najesen useljava 80-ak studenata

Tvrtka ISTO student d.o.o. 'vodi' tri studentska doma u Zagrebu, a direktor firme Josip Galinac najavio je i izgradnju novog, modernog studentskog doma u Koprivnici.

12. veljače 2021 13:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Kako piše Podravski.hr iako radovi još nisu ni započeli, direktor firme ISTO najavljuje da će nov i moderan studentski dom za koprivničke studente biti spreman za početak sljedeće akademski godine. "Epidemija korone zakočila je mnoge projekte pa je tako malo odužila i početak našeg. Ne bude li još nekakvih nepredviđenih okolnosti, mogu sa sigurnošću reći da ćemo studentski dom u Koprivnici početi graditi na proljeće", rekao je Galinec. 


...Fine stipendije, besplatan prijevoz autobusima, a uskoro i 80 kreveta: Koprivnica korak bliže dobivanju studentskog doma...


...SAD JE I SLUŽBENO! Još jedan hrvatski grad dobiva novi studentski dom...


Na čestici u koprivničkom Kampusu, na kojoj će biti smješten dom, nalazi se zgrada od 1111 metara četvornih koju treba temeljno obnoviti. Kako doznaje Podravski.hr studentski dom u prvoj fazi imat će 80-ak kreveta, a od toga najmanje četiri bi trebala biti prilagođena osobama s invaliditetom. U drugoj fazi bit će čak 160 studentskih kreveta. Početak radova na drugoj fazi i dovršetak izgradnje planiran je za akademsku godinu 2022./23. Prema sadašnjim procjenama, ukupna investicija koštat će više od 20 milijuna kuna, a točan iznos bit će poznat nakon izrade projektne dokumentacije.


Novi koprivnički dom svoja bi vrata trebao otvoriti do početka nove akademske godine...foto: screenshot via Podravski.hr


Galinec ističe da je i online studentska nastava također jedna od okolnosti koje nisu povoljne za funkcioniranje domova. "U veljači nam je u planu s Gradom Koprivnicom riješiti preostale zemljišne pojedinosti kako bismo mogli krenuti u radove. Do nove akademske godine 80 studenata imat će svoje sobe", pojašnjava Galinec.


...Ispovijest studentica koja je živjela u 'domu strave': 'Žao mi je svakoga tko mora tamo odsjesti jer nema kamo' FOTO...


U studentskim domovima u Zagrebu koji su u vlasništvo tvrtke ISTO student, cijene dvokrevetnih soba kreću se između 750 i 950 kuna, a jednokrevetnih cijene su nešto veće.

"Privatni smještaj u stanovima u Koprivnici plaća se četveroznamenkastim ciframa, a i sve teže je pronaći kvalitetan koji bi odgovarao studentima. Cijena soba u koprivničkom domu sigurno neće biti veća od zagrebačkih. Cijena će biti troznamenkasta", potvrdio je Galinec koji je obećao kako će koprivnički studenti imati moderan i funkcionalan dom koji će im garantirati mir i bit će prilagođen njihovim studentskim potrebama.

Dodajmo i kako se prilikom potpisivanja ugovora s Gradom Galinec obvezao dovršiti planirani dom u roku dvije godine od potpisivanja ugovora, a to je do 20. veljače 2022. godine.

izvor: Podravski.hr

Još vijesti