L.B. u Vodič za brucoše

Novi početak: 5 razloga zašto je prvi, jesenski semestar uvijek bolji od proljetnog

Jeste li primijetili da je drugi semestar uvijek drugačiji od onog prvog, jesenskog?

7. rujna 2021 16:09
Studenti na prvim predavanjima

Studenti na prvim predavanjima Foto: MojFaks

Iako početak drugog, proljetno-ljetnog semestra već nagoviješta ljetne praznike i odlazak na more, istina je da je jesenski semestar uvijek bolji od tog, drugog dijela akademske godine.

Evo i nekoliko razloga zašto!


Prilika za svježi početak


Jesenski semestar uvijek je uzbudljiva prilika za okretanje nove stranice. Od profesora, kolega, pa čak i brucoša koji pristižu – sve vas motivira da budete bolji i aktivniji ove godine i loše navike prošle godine zaboravite i zamijenite boljima.


>>>Pripreme za sljedeći semestar: 5 načina da dočekate jesenska predavanja – 100% spremni<<<


Najbolji blagdani


U jesensko-zimskom semestru su definitivno najbolji praznici i blagdani! Od zime, prvih pahulja, Noći vještica, Božića i proslave Nove godine… omiljene proslave većine mladih odvijaju se upravo u ovom dijelu godine.


Najbolje vrijeme za ušuškavanje i ugodnu odjeću


Prvi semestra podrazumijeva ugodno jesensko vrijeme i onda zimsko ušuškavanje uz kuhano vino, vruću čokoladu, mekane pulovere i čizmice. Osim toga, koji kilogram viška (za koje možemo zahvaliti menzi) svakako se manje primijete ispod šire, zimske odjeće.


>>>Najteži dvoboj ikad: Mrze li studenti više ljetne ili zimske ispitne rokove?<<<


Svi su ljubazniji i bolji na početku godine


Na početku akademske godine svi su jednostavno bolji. Početak podrazumijeva upoznavanje novih kolega, uhodavanje s novim profesorima i kolegijima, entuzijazam da pomognete drugima koji se tek snalaze ili pak zahvalnost prema onima koji vama pomažu. Još uvijek su svježi i bez zamora koji nastupa u idućem semestru pa je i društveni život opušteniji i lepršaviji.


Bolje ocjene


Ocjene su vjerojatno uvijek bolje na početku nove akademske godine. Nakon ljetnog odmora, izgaanje je još uvijek samo blijeda opcija, a ne realnost i doista ste motivirani učiti, predavati seminare i zadaće na vrijeme i odlaziti na vježbe. No, kako će akademska godina odmicati, ovaj će se elan topiti i pretvarati u zamor.


>>>Obleka za predavanje BRUCOŠ vs. STARIJE GODINE: Prva godina full make up, na završnoj 'može i trenirka' FOTO<<<