V.F. u Vijesti

Ljubitelji kratkih pića dolaze na svoje – dva zagrebačka fakulteta organiziraju međunarodno ocjenjivanje rakija, likera i ginova

Ocjenjivat će se i dizajn boce.

11. kolovoza 2023 11:48
Ocjenjivanje se organizira u suradnji s Agronomskim i Prehrambeno – biotehnološkim fakultetom u Zagrebu

Ocjenjivanje se organizira u suradnji s Agronomskim i Prehrambeno – biotehnološkim fakultetom u Zagrebu Foto: Canva

U Zagrebu se održava međunarodno ocjenjivanje rakija, likera i ginova. Ovo će biti jubilarno 5. međunarodno ocjenjivanje, a tim povodom ono dobiva i ime: Crospirit. Održat će se u organizaciji Gospodarskog lista u suradnji s Agronomskim i Prehrambeno–biotehnološkim fakultetom u Zagrebu.

Stručna međunarodna komisija će tako ponovno ocjenjivati boju, bistroću, tipičnost, miris i okus rakija/likera/ginova po sistemu bodovanja od 1 do 20. U svakoj kategoriji bit će proglašen najbolji šampionski uzorak.

Ove godine će se moći natjecati i za najbolji dizajn boce proizvoda. Za sudjelovanje je potrebno izvršiti ovu prijavu te dostaviti uzorak rakije/likera/gina (dvije boce minimalne zapremnine 0,5 litre računaju se kao 1 uzorak). Prijave za ocjenjivanje se vrše online preko poveznice, a uzorke je potrebno dostaviti od 1. rujna do 15. rujna 2023.

Proglašenje pobjednika će se održati na festivalu Zgrappa u Boćarskom domu u Zagrebu od 13. do 14. listopada 2023. Cilj Zgrappe je rakiju približiti široj publici, a proizvođače direktno spojiti s distributerima i ugostiteljima.

Još vijesti