M. P. u Laganini

Amerikanka o ritualima prosječnog Hrvata: „Uvijek imaju vremena za kavu i rakija je lijek za sve“

Ima i svoj blog.

4. Siječnja 2024 13:28
Amerikanka opisuje Hrvate

Amerikanka opisuje Hrvate Foto: Instagram/inspiredbycroatia_/Screenshot

Možda ste već negdje čuli za Amerikanku Oliviu koja stoji iza Instagram profila „inspiredbycroatia“. Rođena je i odrasla u Clevelandu, a sada gotovo deset godina živi u Hrvatskoj i proučava hrvatsku kulturu.

Ima i blog gdje pratiteljima pomaže otkriti ono najbolje od Hrvatske, a svima je poručila da je mogu smatrati „svojom hrvatskom najboljom prijateljicom“. U jednom od svojih videozapisa se odlučila našaliti na račun Hrvata i izdvojila je ono što „Hrvata čini Hrvatom“.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Olivia | Life & Travel in Croatia (@inspiredbycroatia_)


„Ja živim u Hrvatskoj, naravno da imam vremena sjediti u kafiću i piti kavu cijeli dan“, „Ja živim u Hrvatskoj, kad kažem da odlazim, a treba mi zapravo dva sata da se pozdravim od nekoga“, „Ja živim u Hrvatskoj, naravno da domaće maslinovo ulje držim u starim bocama za maslinovo ulje“, „Ako vas boli trbuh, rakija“, „Povrijedili ste ruku? Natopi krpu rakijom i stavi na ruku“, samo su neke od tvrdnji.

U opisu tog videozapisa stoji: „Reci mi da živiš u Hrvatskoj bez da mi to kažeš!“, a na taj način je pokušala otkriti neke „tajne“. Spomenula je neke rituale i zanimljive običaje, a u komentarima su joj se javili i stranci.

Još vijesti