M. P. u Nakon predavanja

Želiš popraviti svoju prehranu, ali ne znaš kako složiti jelovnik? Ova udruga ima besplatno savjetovanje na tu temu

Ideja za projekt je nastala prije nekoliko mjeseci.

3. svibnja 2023 10:45
Studentski zdravi dani

Studentski zdravi dani Foto: Probion/Facebook

Članovi udruge Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta pokrenuli su prvo prehrambeno savjetovalište za studente u Zagrebu. Studenti nutricionizma, članovi su udruge Probion, a osmislili su projekt NutriPROBION.

Riječ je o prvom takvom savjetovalištu koji je namijenjen isključivo studentima. Cilj projekta je davanje korisnih i pouzdanih savjeta o prehrani. Članica organizacijskog tima, Jelena Trbara, govori kako su članovi udruge prepoznali da postoji potreba pružanja provjerenih informacija, a ideja za projekt je nastala prije nekoliko mjeseci, stoji na poslovni.hr.

Glavni cilj projekta je podizanje svijesti o važnosti odgovarajuće prehrane, a samim time i uvid u probleme s kojima se studenti susreću po pitanju prehrane. Održavanjem predavanja, edukativnih radionica i individualnog savjetovanja sa studentima koji se prijave, želja je postići pozitivnu promjenu kod sudionika.

Također, na predavanjima će ugostiti zanimljive predavače koji će predstaviti važnost pravilne prehrane, tjelesne aktivnosti te raznolikih oblika podrške studentima.

Njihovi savršeni klijenti su oni koji smatraju da im je prehrana nekvalitetna i da im je potrebno savjetovanje na temu poboljšanja prehrane. Članovi organizacijskog tima smatraju da se situacija popravila, ali da većina studenata još uvijek ne konzumira pravilnu, uravnoteženu prehranu.

Važno je probuditi svijest o uravnoteženosti prehrane za dugoročno zdravlje i dobrobit, a ulaganje u kvalitetnu prehranu može donijeti značajne koristi u budućnosti, stoji na poslovni.hr.

Još vijesti