M. P. u Nakon predavanja

Kako prehrana utječe na mentalno zdravlje? Saznajte na interaktivnoj radionici

Mozak troši ukupno 20 posto energetskog unosa.

14. lipnja 2023 12:18
Prehrana utječe na fizičko i mentalno zdravlje

Prehrana utječe na fizičko i mentalno zdravlje Foto: Drazen Zigic/Shutterstock

U Gradu Osijeku će se održati radionica na temu povezanosti mentalnog zdravlja i prehrane, a predvodit će ju volonterke Aurora i Laura, uz pomoć nutricionistice Ivane Sović.

Radionica će se odvijati u petak 16. lipnja s početkom u 17 sati, na lokaciji Info-centra za mlade Grada Osijeka. Provodi se u sklopu aktivnosti „Care & Share“ koja je sufinancirana kroz program „Europskih snaga solidarnosti“, a vrši je PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Prehrana utječe na fizičko i mentalno zdravlje, a mozak troši ukupno 20 posto energetskog unosa. Koliko puta ste se našli u situaciji da vas ulovi tuga ili depresija i odmah posegnete za slatkišima ili grickalicama? Mnogi misle da će sreću pronaći upravo u jednoj čokoladi, ali tijek radnje zapravo ide u suprotnom smjeru.

Slastice nas zapravo čine depresivnima, a postoji i sve veći broj dokaza koji pokazuju da šećeri više djeluju kao droga koja stvara ovisnost nego kao hrana. Prema tome, pravilno se informirajte o utjecaju prehrane na mentalno zdravlje i prijavite se predavanje, stoji na icm-osijek.info.

 

Još vijesti