V.F. u Vijesti

Fanovi Harry Pottera odaju počast preminulom Michaelu Gambonu: Podižu čarobne štapiće u zrak

Vijest je rastužila fanove.

29. rujna 2023 12:01
Fanovi podižu štapiće u zrak

Fanovi podižu štapiće u zrak Foto: Movieclips; YouTube/@MUGGLEBRORRNN10; X/Screenshot

Vijest o smrti Michaela Gambona koji je utjelovio profesora Albusa Dumbledorea u šest od osam filmova o Harryju Potteru, rastužila je fanove franšize.

U izjavi u ime njegove supruge Lady Gambon i sina Fergusa Gambona, koju je objavila publicistica Clair Dobbs, stoji: „Tužni smo što možemo objaviti gubitak Sir Michaela Gambona. Voljeni suprug i otac, Michael je mirno umro u bolnici sa svojom suprugom Anne i sinom Fergusom uz njegov krevet, nakon napada upale pluća. Michael je imao 82 godine. Molimo vas da poštujete našu privatnost u ovom bolnom trenutku i zahvaljujemo vam na porukama podrške i ljubavi.“

U čast preminulog glumca, fanovi su izvadili svoje omiljene štapiće i uperili ih u nebo. Mnogi drugi oglasili su se na društvenim mrežama i rekli da će održati sličnu počast, piše LADbible.

 

 

Na taj čin ih je potaknula scena iz filmske franšize kada je Dumbledore umro u Princu miješane krvi. Nakon što je umro od ruke Severusa Snapea, Harry Potter prilazi ravnateljevom beživotnom tijelu dok se ostali učenici i učitelji Hogwartsa okupljaju okolo.

 

 

Profesorica McGonagall vodi odavanje počasti podižući svoj štapić u zrak, a vrh emitira malu svjetlost. Svi oko nje čine istu stvar i zastanu kako bi se sjetili ikone magije.

 

 

Duga karijera

Rođen u Dublinu 1940., Gambon je prošao kroz Kraljevsko nacionalno kazalište i osvojio mnoge nagrade uključujući tri nagrade Olivier, četiri BAFTA-e i dvije nagrade Ceha glumaca.

Godine 1999. dobio je titulu viteza od kraljice Elizabete II. kao priznanje za njegove zasluge u glumi tijekom desetljeća.

Dok je glumio u hrpi holivudskih filmova, Gambon je također uživao raditi sa Shakespeareom, pojavljujući se u mnogim produkcijama njegovih drama, uključujući Othello, Macbeth, Hamlet i Coriolanus.

Njegov prvi pohod na film bio je u adaptaciji Othella iz 1965., a ta ga je uloga katapultirala u karijeru koja će prkositi kategorizaciji i nakon čega je glumio u desecima drugih produkcija.

Osim što je dobio pohvale za mnoge svoje izvedbe, također je radio s redateljima poput Wesa Andersona, s kojim je snimio The Life Aquatic sa Steveom Zizzouom i Fantastic Mr. Fox, te u franšizi o Harryju Potteru.

Izvor: LADbible

Još vijesti