V.F. u Vijesti

Milanovićev sin dobio stipendiju za izvrsnost koja iznosi 2700 kuna mjesečno

Odlikaš je i bavi se hrvanjem.

9. ožujka 2023 16:32
Marko Milanović ispunio je sve kriterije

Marko Milanović ispunio je sve kriterije Foto: Everyonephoto Studio/Shutterstock

Sin predsjednika Milanovića, Marko Milanović, dobio je stipendiju grada Zagreba za izvrsnost. Uvjet za dobivanje stipendije je da je učenik/ca završio prethodne razrede srednje škole s odličnim uspjehom, a kriteriji za dodjelu su uspjeh u školovanju te izvannastavna i izvanškolska postignuća u prethodne dvije školske godine u jednom od nastavnih predmeta u području znanosti, umjetnosti ili sporta.

Marko Milanović je maturant Klasične gimnazije se nalazi na 75. mjestu rang liste koja je utvrđena 20. siječnja ove godine. Uspio je zadovoljiti sve kriterije jer je odlikaš i uspješno se bavi hrvanjem, prenosi Jutarnji.

Prošle godine mu trebale biti zaključene dvije četvorke

Stipendija iznosi 2700 kuna neto, točnije 358,35 eura, a dodjeljuje se za vrijeme trajanja statusa redovitog učenika za tekuću školsku godinu na 10 mjeseci, odnosno pet mjeseci ako u tom roku prema nastavnom planu škole za koji je stipendija odobrena završava nastavni plan korisnika stipendije.

Prošle godine su ocjene Marka Milanovića postale predmet javne rasprave jer su mu nakon zaključivanja dvije ocjene podignute s četvorki na petice nakon što je njegova majka Sanja Musić Milanović reagirala.

U Povjerenstvu za dodjelu stipendija su: mr.sc. Lora Vidović, Petar Gregurić, mag. ing. mech., izv. prof. dr. sc. Ivica Smolić, izv. prof. dr. sc. Ana Previšić, prof.dr.sc. Goran Sergej Pristaš, dr. sc. Pavel Gregorić i dr.sc. Zrinka Ristić Dedić.

Dobio bi stipendiju i s dvije četvorke

„Ne vidim ništa zanimljivo u tome, mladić ima svjedodžbe s izvrsnim ocjenama tijekom cijelog obrazovanja i izvrsne sportske rezultate“, prokomentirao je jedan od članova Povjerenstva za Jutarnji, a odgovorio je i na pitanje bi li Marko Milanović dobio stipendiju i s dvije zaključene četvorke.

„Da, dobio bi. Formula je takva da se gleda prosjek ocjena, a on bi i s dvije četvorke bio vrlo visok.“

Rezultate Natječaja možete pogledati na linku.

Izvor: Jutarnji.hr

vezano Prilika za odličnu stipendiju. Akademska četvrt Još jedno sveučilište raspisalo natječaj za stipendije – dodjeljuju ih u čak četiri različite kategorije

vezano Potpisivanje ugovora Vijesti Još jedan grad dodijelio je stipendije svojim učenicima i studentima šestu godinu za redom

Još vijesti