V.F. u Vijesti

Ministar Anušić je student već 25 godina, a sada je odlučio zamrznuti studentski status: „Želim fakultet i profesore rasteretiti pritiska“

Ne želi da njegova ministarska funkcija stvara pritisak fakultetu.

21. studenog 2023 12:41
Ministar Ivan Anušić odlučio je zamrznuti svoj studentski status

Ministar Ivan Anušić odlučio je zamrznuti svoj studentski status Foto: Facebook Ivan Anušić/Canva

Možda si do sada uspio dati sve ispite u roku, a možda si jedan od onih „vječnih studenata“ koji više ni sami nisu sigurni na kojoj su godini. Dok ponekad imaš osjećaj da te obitelj i okolina zbog toga osuđuju, znaj da te niti jedan drugi student neće osuđivati jer svi znamo koliko je faks težak i stresan. Ako će ti biti lakše, novi ministar obrane Ivan Anušić je student već 25 godina.

Ministar Anušić je trenutno upisan na stručni diplomski studij Izobrazba trenera na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu gdje je apsolvent, piše Dnevnik.hr.

Ipak, čini se kako će ministar ostati student još neko vrijeme. Iako je prvotno rekao kako želi nastaviti studij, na svom Facebook profilu je objavio da je odlučio zamrznuti studij kako njegova ministarska funkcija ne bi stvarala pritisak profesorima na fakultetu.

„Nakon objave članka o mom studiju, uvidio sam da će moja ministarska funkcija ipak izazivati velik interes i potencijalno stvarati pritisak profesorima fakulteta na kojem studiram, stoga sam odlučio zamrznuti studentski status. Želim i fakultet i profesore rasteretiti pritiska i interesa zbog dužnosti koju trenutačno obnašam“, napisao je Anušić u svojoj objavi na Facebooku.

Izvor: Dnevnik.hr

Još vijesti