M. P. u Vijesti

Studenti, provjerite listu! U tijeku je treći krug dodjele STEM stipendija

Svoje mjesto na rang listi studenti mogu vidjeti u sustavu STEM stipendija.

5. veljače 2024 15:35
Novčanice eura

Novčanice eura Foto: Canva

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je objavilo da je u tijeku treći krug dodjele državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2023./2024.

Na temelju provedenoga Javnog poziva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti za ovu akademsku godinu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljuje ukupno 1365 državnih stipendija studentima koji su upisani na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj.

Dobitnici stipendija trećeg kruga moraju prihvatiti uvjete stipendiranja do 9. veljače, najkasnije u 14 sati. Na rang listama su uključeni studenti STEM nastavničkih studija koji su ostvarili pravo na nastavak stipendiranja, a isto tako tu su i nove liste za STEM nastavničke studije i rang liste prema razini i godini studija svih studenata koji su prijavljeni na Javni poziv.

Svoje mjesto na rang listi studenti mogu vidjeti u sustavu STEM stipendija s jedinstvenom identifikacijskom oznakom koju su dobili prijavom na Javni poziv. Stipendije za nastavničke smjerove su 600, a za ostale je planiran iznos od 300 eura mjesečno, piše na mzo.gov.hr.

Još vijesti