M. P. u Akademska četvrt

Što nakon diplome? Stipendija Švicarske Konfederacije može biti odlična opcija, a ovo su uvjeti

Prijave su do 10. studenoga.

20. listopada 2023 12:18
Boravak u Švicarskoj!

Boravak u Švicarskoj! Foto: Canva

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji s  Veleposlanstvom Švicarske Konfederacije u Zagrebu, pozivaju sve zainteresirane da se prijave za jednogodišnju stipendiju Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2024./2025.

vezano Katarina Puklek Karijera Kako izgleda stručna praksa u Sevilli? Studentica Katarina otkriva: „Stvoriš totalno drugačiji život nego u Hrvatskoj“

Poziv se provodi u sklopu Bilateralnog programa akademske mobilnosti, a hrvatskim državljanima (studentima) je ponuđeno nekoliko opcija:

  • stipendije za istraživački boravak
  • stipendije za doktorski studij
  • stipendije za poslijedoktorski studijski boravak
  • stipendije za diplomski studij iz umjetničkog područja

Dobitnici ove stipendije ostvaruju pravo na mjesečnu financijsku potporu u iznosu od 1920 do 3500 švicarskih franaka koji im se isplaćuje tijekom boravka u Švicarskoj. Sve dodatne informacije možete zatražiti od Veleposlanstva Švicarske Konfederacije u Zagrebu, a rok za podnošenje prijavu je 10. studenoga.

Sve informacije u vezi uvjeta, dokumentacije i prijave možete vidjeti na službenoj stranici Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

 

Još vijesti