M. P. u Vijesti

Provjerite listu! Objavljena je rang lista studenata kojima je prihvaćen prigovor na rezultate državnih stipendija

Snizili su prag.

25. Siječnja 2024 12:10
Novčanice eura

Novčanice eura Foto: Canva

Ministarstvo znanosti i obrazovanja je objavilo rang-liste studenata kojima je prihvaćen prigovor na rezultate Natječaja za dodjelu državnih stipendija za akademsku godinu 2023./2024.

Osim toga, objavili su i rang-liste studenata koji su ostvarili stipendiju na temelju snižavanja praga. Zaprimili su 527 prigovora na rezultate. Stipendiju je sada dobilo dodatnih 492 studenata koji imaju rok do 31. siječnja prihvatiti uvjete stipendiranja jer se u suprotnom smatra da su odbili stipendiju.

Ove godine dodjeljuju 12 tisuća državnih socio-ekonomskih stipendija koje iznose 200 eura mjesečno i daju se za devet mjeseci akademske godine. Kako piše: Uvjete za dodjelu državne stipendije u E kategoriji ostvarili su studenti s prebivalištem u RH na rang-listi s minimalno ostvarenih 750 bodova i prihodima po članu kućanstva manjim od 385,43 eura.

Uvjete za dodjelu državne stipendije u kategoriji E ostvarili su studenti s prebivalištem izvan RH na rang-listi s minimalno ostvarenih 2150 bodova i prihodima po članu kućanstva manjim od 120,94 eura, piše na mzo.gov.hr.

Na službenoj stranici Ministarstva možete vidjeti listu prihvaćenih i odbijenih prigovora te listu dobitnika temeljem snižavanja praga.

Još vijesti