P.S. u Vijesti

Misliš da je nemoguće smršaviti tijekom studiranja? Pokušaj uz ovih 6 savjeta i vjerujemo da ćeš uspjeti

Studentske menze često su razlog zbog kojih je studentima teško smršavjeti.

29. prosinca 2023 13:40
Vaganje

Vaganje Foto: Canva

Tijekom studiranja postoje dvije opcije – studenti ili se udebljaju zbog blagodati iz studentskih menzi, ili značajno smršave zbog akademskog stresa i pritiska.

No, mi ćemo danas pokušati pomoći skupini studenata koja želi smršavjeti, a koji misle da je to tijekom studiranja neizvedivo. Teško je i potrebno je puno strpljenja i vremena za ostvarivanje rezultata, ali ne znači da je neizvedivo! Zato provjerite naše savjete i ispunite cilj kojeg ste si zadali.

Piti više vode

Mnogima nije omiljeno piće, ali voda značajno pomaže u mršavljenju. Umjesto soka ili nekih drugih tekućina, pokušavajte piti puno više vode – čak i onda kada ne osjećate žeđ.

Bilo to na faksu, u studentskom domu ili bilo gdje. Sa sobom nosite bocu vode koja će vas uvijek podsjetiti na to da morate popiti vode, iako niste žedni.

Umjesto tramvaja – hodanje

Mnogi na faks putuju autobusom ili tramvajem. Naravno, neki žive zaista daleko i ne mogu pješačiti cijelim putem, ali bi bilo dobro da odaberete neku rutu gdje ćete izaći iz tramvaja ili autobusa pa da ostatak puta propješačite.

No, zato trebate i ranije krenuti na predavanje, ali ako želite smršavjeti, vjerujemo kako to neće predstavljati problem!

Izbjegavati prženu hranu u menzi

Studentski restorani, odnosno menze, poznate su po prženoj hrani. No, često se u ponudi nalaze i neki drugi obroci, kao i prilozi, koji nisu isključivo prženi.

To mogu biti razna variva, prilozi poput blitve, kuhanog krumpira i slično. To ne znači da ne smijete uopće jesti prženu hranu, ali bi bilo idealno da ju pokušate izbjeći.

Jesti više voća

Voće za užinu jedan je od načina kako možete smršavjeti. Umjesto da u menzi, za užinu, kupite puding ili čokoladice, radije kupite neko voće kojeg gotovo uvijek imaju u ponudi. Osim što je prepuno vitamina, neko voće vas može i duže držati sitima.

Izbjegavaj grickalice u sobi

Svi studenti u sobi zasigurno imaju zalihu grickalica za period ispitnih rokova ili kolokvija. Mnogima je to slaba točka, pogotovo tijekom stresnog studentskog razdoblja, ali ako želite smršavjeti, izbjegavate tu nezdravu hranu.

Zato uopće nemojte stvarati zalihu grickalica tako da ne možete za njima posegnuti u kritičnim situacijama i razdobljima.

Smanjiti ili izbaciti alkohol

Mnogi studenti vole popiti koju „čašicu više“ tijekom studentskih dana, pogotovo u izlascima i tijekom druženja.

No, ako želite biti potpuno ustrajni u svojem planu, onda morate alkohol smanjiti na minimalnu razinu, ili još idealnije – potpuno ga izbaciti. Alkoholna pića prepuna su kalorija koje vam otežavaju mršavljenje.


 

Još vijesti